Mandag ettermiddag ble vestgående løp i Oddernestunnelen sperret etter at en lastebil som slept av Viking kom bort i en vifte i taket.

Politiet meldte om episoden klokka 15.15.

Politiet følger slepet når Viking gjør et nytt forsøk på å få lastebilen gjennom Oddernestunnelen. Foto: Jan Oddvar Eide

Bergingsbil fra Viking og lastebilen på slep skapte trafikale problemer.Årsaken til alle problemene startet med en ødelagt girkasse på en lastebil.

— Jeg fikk problemer med girkassa på lastebilen min, og måtte derfor få hjelp av Viking for å bli tauet opp til Mercedes, forteller lastebilsjåføren Kevin, som kjører for Norsk Storkjøkken Engros AS.

Tunnelen var stengt i cirka 45 minutter. Foto: Jim Rune Bjorvand

Viking fikk lastebilen på kroken og satte så kursen mot Mercedes, men da de kom inn i Oddernestunnelen sa det stopp.— Jeg måtte jekke den litt høyt opp for å få klaring på hjula, men det ble for høyt, sier redingsmannen fra Viking.

Dermed traff toppen av kassa på lastebilen en takvifte inne i tunnelen. Der ble slepet stående, 50 meter inn i tunnelen fra Bjørndalssletta.

Som man kan se av bildet var det ikke mye klaring fra lastebilen og opp til taket. Foto: Jim Rune Bjorvand

Vestgående felt ble helt stengt i cirka 45 minutter. Klokka 16.03 kunne politiet melde om at både bergingsbil og lastebil var ute av tunnelen.— Venstre kjørefelt er åpnet for trafikk. Høyre stengt inn til videre, skriver operasjonsleder på twitter.

I perioden tunnelen var stengt var det omkjøring via Lund.

NCC var raskt på stedet og fikk ryddet veibanen for lastebil-rester som var spredt over begge kjørefeltene.