Andreas Valand vant sin tredje strake NM-tittel i strongman i Odderøyhallen i fjor, og bemerket at han "godt kunne tatt noen øvelser til". Foto: Steffen Stenersen

— Jeg hadde vært fornøyd med en tiendeplass, så det kjennes veldig bra å gå til topps i det største som finnes i dette gamet, sier Valand.

Følg FVN Mandal på Facebook, klikk her!

Han har tidligere vunnet «Norges sterkeste mann» tre ganger, samt blitt nummer tre i Europas sterkeste mann. I Finland triumferte han i klasse -90 kilo med fattige 0,5 poengs margin på hjemmefavoritten.

— Akkurat nå er jeg veldig glad og utladet. Jeg kommer å fortsette så lenge det er moro, og regner med at jeg stiller opp for å forsvare NM-tittelen min i høst, sier han.

Valand er mest fornøyd med øvelsen «duckwalk», som han prøvde for første gang i konkurransesammenheng. Øvelsen går ut på å gå med et 200 kilo tungt lodd mellom beina så langt man kan på ett minutt. Blant andre øvelser var å trekke en buss etter tau, ta markløft på 230 kilo, stokkløft på 110 kilo og løfte en 70 kilo tung manual over hodet med en hånd flest mulig ganger.

— Jeg trener vel sju-åtte timer i uka for stadig å bli sterkere, både med vekter og med strongmanøvelser. Jeg har lyst til å bli enda sterkere i markløft, der ligger jeg på 300 kilo nå, forteller han.

Han er født på Østlandet, men flyttet til Mandal i 1994 og regner seg som mandalitt selv om han nå bor i Oslo, der han jobber som politimann.

— Det er ingen ulempe å være sterk i yrket mitt, konstaterer han.