Klokken 06.00

2. kompani fra Telemarksbataljonen ankommer Lillesand. Kompaniet skal sikre havnen, Skallefjord og riksveien fra Arendal.

Major Finn Backer foreslår overfor generalmajor Liljedahl å straks, uten å avvente på mobiliseringsordren, å innkalle 3. kompani fra Agder Infanteriregiment og en luftvernmitraljøsetropp. Disse skal etter mobiliseringsplanene være sikkerhetsvakt og luftvern på Gimlemoen. Liljedahl er enig.

Arsenalforvalter Bingen starter arbeidet med å evakuere våpen og ammunisjon fra Evjemoen til Setesdal. 15 biler deltar. Om kvelden er 25 biler i bruk og arbeidet utføres døgnet rundt.

Klokken 06.10

Krigsskipene og bombeflyene angriper på nytt. Odderøya besvarer ilden.

Igjen faller flere av granatene fra Karlsruhe og de øvrige krigsskipene ned i Kvadraturen. Flere sivile blir drept og såret.

Bergbatteriet marsjerer fra Evjemoen mot Greipstad.

Klokken 06.14

Distriktskommandoen i Kristiansand mottar melding at Egersund er okkupert av tyske styrker og den norske vaktavdelingen er tatt til fange. Melding at tyske tropper har gått i land i Bergen.

Oberst Sundlo overgir Narvik til tyske styrker.

Klokken 06.20

Den tyske krysseren Blücher synker i Oslofjorden.

Klokken 06.30

Distriktskommandoen gir ordre til veivesenet at sprengstoff skal fylles i forberedte sprengingspunkter på hovedveien vest for Kristiansand. Når distriktskommandoen skal gi ordre om sprenging på formiddagen får de ikke kontakt med veivesenet.

Klokken 06.40

Krigsskipene må oppgi forsøket på å trenge forbi festningen og trekker seg utenfor skuddhold.

Klokken 06.50

Fartøyene gjør et nytt forsøk på å angripe, men må avbryte på grunn av tett tåke i fjorden.