Natvig er lettet over å ha båten han har eid i knappe uken tilbake i båthavna. Foto: Tore André Baardsen
Natvig hadde en del personlige saker i båten og forteller dermed at han følte ubehag ved at noen hadde tatt seg så godt til rette i båten. Foto: Tore André Baardsen
Det tok bare 40 minutter fra Natvig hadde kommet seg opp i luften med helikopteret til han hadde båten i øyesikte. Foto: Tore André Baardsen
Tyvene hadde fylt opp kjøleskapet i båten og hadde tydeligvis planer om å opprettholde seg der en stund. Foto: Tore André Baardsen

Det begynte med at Natvig fikk en telefon fra en kompis torsdag formiddag om at den 28-fot store båten han kjøpte for en uke siden ikke lenger lå ved brygga i Otterdalen båthavn ved Nupenparken.— Broren min, Ronny, har tilgang på et helikopter, så vi dro opp i det for å lete i alle havner og sund i Kristiansand-skjærgården. Men vi fant ingen båt. Da bestemte vi oss for å fly østover mot Stokken. Da vi fløy over Skippergata så vi båten ligge fortøyd til en brygge ved en hytte like ved Nåløyet. Tyvene, en mann og en kvinne, lå og solte seg på dekk, forteller Natvig.

Det tok en time fra Natvig fikk beskjed om at båten hans var stjålet til han satt i helikopteret sammen med broren. Etter 40 minutters leting fant de båten.

— Det gikk kjempefort, vi var veldig effektive, sier Natvig.

Brødrene landet helikopteret på Randøya fort for å holde utkikk med båten mens de ringte etter politiet.

— Da vi fikk øye på politibåten lettet slik at vi ankom med helikopteret samtidig som at politibåten la til brygga, forteller Natvig.

Tatt med buksa nede

Etter å ha landet løp Natvig og broren bort til båten. Gordon filmet hele pågripelsen med mobilen.

— Tyven ble bokstavelig talt tatt med buksa nede. De var i full gang og var ikke sene om å kle på seg da politiet kom, forteller Natvig.

Båttyvene ble tatt hånd om av politiet og Natvig fikk et gledelig gjensyn med båten.

— Det var en god følelse å få den tilbake. Vi hadde jo mange personlige eiendeler i båten, så det var en ekkel tanke at tyvene bare har tatt seg tilrette.

Han fant tre kniver, en sprøyte, en sprøytespiss og noe narkotika i båten.

Natvig antar at kvinnen må ha vært i 20-årene og mannen i 30-årene.

Også for 20 år siden ble Natvig frastjålet båten sin.

— Faren til kamerat av meg hadde et vannfly, så jeg fikk låne det med sjåfør. Vi saumfarte da også hele Kristiansand-skjærgården fra luften og fant båten liggende i Ålefjær ved Kjevik, forteller Natvig.

Han ser dermed på metoden med bruk av luften for leting som svært effektiv.

— Det er ikke alle som har en bror med helikopter, men jeg anbefaler virkelig andre som blir frastjålet båt å ta seg en letetur i luften, sier Natvig.

Kjenning av politiet

Operasjonsleder Eyvind Formo bekrefter den noe utradisjonelle jakten på båttyvene.

— Ja, båten ble stjålet fra båthavna i Otterdalen rundt klokken 12 torsdag, og da har eieren gått opp i et helikopter og trålet skjærgården for å finne den. Den ble funnet ved Randøya, og politiet ble da kontaktet, sier Formo.

Politiet ble sendt til stedet og en mann og en dame ble pågrepet ved 16:40-tiden. Mannen er en kjenning av politiet. De er nå satt i arresten, og blir avhørt i løpet av fredagen.

— Vi er blitt fortalt at tyvene bokstavelig talt ble tatt med buksene nede?

— Det kjenner jeg ikke til, men hvis det er tilfelle, må det jo sies at de har tatt seg veldig godt til rette, humrer Formo.