Julia Aaslie er også glad i å lage mat, og disker gjerne opp med middag laget fra bunnen av flere ganger i uka. Ferskpresset juice på morgenen er også noe hun og kjæresten Peder forsøker å få i seg hver dag. Foto: Tore André Baardsen
- Jeg synes det er veldig gøy med farger, men jeg ender som regel alltid opp med det lyse og delikate. Men jeg kan liksom ikke ha det for hardt heller, så interiøret må mykes opp med en fargeklatt eller to. Foto: Tore André Baardsen
Drømmen til Julia og Peder er å eie en stor leilighet i sentrum. Enn så lenge leier de en leilighet på rundt 70 kvadrat, mens de begge er studenter. Foto: Tore André Baardsen
Julia er glad i å tegne og male, så mye av kunsten hun har oppe på veggene har hun laget selv. Foto: Tore André Baardsen
Julia er opptatt av detaljer, og sparer heller litt lenger for å kjøpe akkurat det hun vil ha. Foto: Tore André Baardsen

KRISTIANSAND: — Ja, jeg gjør faktisk det. Jeg går aldri på byen. De pengene sparer jeg heller, og kjøper meg noe til hjemmet som jeg har lyst på, sier hun.

19-åringen bor sammen med kjæresten Peder Klausen (19) i en 70 kvadratmeter stor leilighet de leier sammen i Kvadraturen. Det er deres første felles hjem, og her har de bodd siden i sommer.

— Vi skulle jo selvfølgelig aller helst eid vår egen leilighet, men det har vi ikke råd til ennå, så det får komme med tiden, sier hun.

Både hun og samboeren er deltidsstudenter, og jobber ved siden av studiene. Mens Peder har fått seg jobb på Aquarama, jobber Julia flere dager uka på en interiør- og møbelbutikk på Sørlandssenteret.

— Det er helt topp. Da omgir jeg meg med vakkert interiør, og blir inspirert av masse mennesker, sier hun.

Ble inspirert av interiørblogger

Den enorme interiørinteressen oppsto hos 19-åringen for et par år siden. Hun kom over en interiørblogg, falt pladask, og nærmest forelsket seg i den stilen.

— Der og da ble jeg egentlig hektet, og siden har det meste handlet om interiør for min del, forteller hun, og legger til at hun alltid har vært glad i å ha det fint rundt seg.

Allerede i barneårene elsker hun å rydde og ommøblere på rommet sitt.

— Jeg hadde en sånn greie på å flytte rundt på ting, og ordne på rommet mitt. Og så var jeg kjempenøye med å brette klærne mine pent, forteller hun.

Julia er opptatt av detaljer, og sparer heller litt lenger for å kjøpe akkurat det hun vil ha. Foto: Tore André Baardsen

Julia beskriver seg selv som umettelig på interiør, og kan gjerne sitte oppe til langt på natt og lete etter inspirasjon på blogger og interiørnettsteder. En bunke interiørmagasiner har hun liggende fram til enhver tid.— Det er nesten litt flaut, men jeg sluker alt, og koser meg sånn med alt jeg kommer over, sier hun.

Det er hun som har tatt seg av innredningen av leiligheten de leier. Kjæresten Peder blir som regel alltid tatt med på råd, men det er Julia som får det siste ordet.

— Jeg kan få lov til å ha meninger om møblene, bare jeg er enig med henne, sier Peder og ler.

Stram nordisk stil

Interiørinteressen hans er nemlig ikke større enn at han bryr seg mest om at møblene er funksjonelle, og sofaen er god å sitte i.

— Jeg er ikke så nøye på detaljer akkurat, sier han.

— Men han synes jeg bruker litt mye penger på interiør. Det vet jeg han gjør. Men sånn er det bare, skyter Julia inn.

I den lyse, nordiske stilen føler Julia hun har funnet sin greie. Hun liker et stramt interiør, og bruker heller noen kroner ekstra på å sikre seg kjent design, enn å handle billigvarianter på kjedebutikkene.

— Nå er det ikke sånn at jeg har ubegrenset med penger akkurat. Men jeg er ganske nøye på hva jeg vil ha, og sparer heller så jeg får noe jeg har lyst på, og som jeg vet vil vare, sier hun, og viser fram et par av de siste nyervervelsene til hjemmet:

En lilla pute, en lysestake og et lysbrett fra danske trendmerket Hay. Noen små fargeklatter i et eellers lyst hjem må Julia ha.

— Og det har jeg glemt å si, Peder, men jeg kjøpte en rosa design-søppelbøtte på nett her om dagen. Den kommer til å passe helt perfekt på badet...