— For ansatte og studentene blir dette en ny hverdag. Det blir en helt ny måte å jobbe på, sier prosjektleder ved Uia, Nora Clarke til Kristiansand Avis. Pilotprosjektet har et budsjett på 2.5 millioner kroner, og det er et dansk firma som har utviklet det. Systemet skal selges inn til universiteter i Norge og Danmark.

Studentene må ha med seg sin private pc, og de vil under eksamen benytte et trådløst, lukket nettsted som stenger maskinen for all annen aktivitet enn eksamen.

Overvåkes

— Systemet er vanntett sikkerhetsmessig. All aktivitet på studentenes pc-er overvåkes og loggføres under eksamen, sier Clarke, som leder en ekspertgruppe knyttet til universitetene i resten av landet.

Det digitale systemet er testet ut i et halvt år. 1500 avla digital eksamen før nyttår, og tilbakemeldingene fra studentene og sensorene er utelukkende positive. Den enorme papirmengden er borte, og studentene sier de får bedre tid og bedre redigeringsmuligheter med den nye løsningen.

Høsten 2014

Det nye systemet som kalles BYOD, "bring your own device", på fagspråket, vil bli tatt i bruk ved Universitetet i Agder høsten 2014.