Fargen på vinduene i leiligheten hvor det brant, indikerer omfanget av varmen, Foto: Steinar Vindsland
Naboen Kanaan Solieman ante ikke at det brant, og ble vekket av politiet. Han bor i leiligheten til høyre for ham, brannen var i leiligheten med åpne vinduer bak til venstre. Foto: Steinar Vindsland
Leder av psyksosialt kriseteam i Arendal kommune, Inger Marie Espeland og rådmann i Arendal, Harald Danielsen på Solhaug bo- og omsorgssenter. Foto: Steinar Vindsland

Klokken 07.13 fikk brannvesenet melding om røykutvikling i en boligblokk på Vollenetoppen i sentrum av Arendal. Det brant og var kraftig røykutvikling da de ankom stedet kort tid etter. Brannen ble raskt slukket.

— Brannmannskapene fant en eldre mann død i leiligheten der brannen begynte, sier innsatsleder Rune Solstad i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Lavblokka er på to etasjer, og flere av beboerne er eldre mennesker.

Fire kvinner i 70-årene ble sendt til sykehuset i Arendal med det sykehuset beskriver som lettere røykskader.

De blir skrevet ut i løpet av søndagen.

Vekket av politiet

En av de nærmeste naboene, Kanaan Soleiman, forteller at han ikke merket noen ting til brannen.

Naboen Kanaan Solieman ante ikke at det brant, og ble vekket av politiet. Han bor i leiligheten til høyre for ham, brannen var i leiligheten med åpne vinduer bak til venstre. Foto: Steinar Vindsland

— Ikke før politiet vekket meg, da skjønte jeg at det skjedde noe her, sier Soleiman. Han har bodd der i fire år og sier mange av beboerne er eldre mennesker.En kriminaltekniker fra politiet undersøkte brannstedet søndag formiddag. Blokka har åtte leiligheter, over tre seksjoner, hvorav to leiligheter er ubebodd.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent.

Evakuert

Tre andre personer godt over pensjonsalderen ble evakuert uskadd til Solhaug bo-og omsorgssenter som ligger like nedenfor blokka hvor det brant.

— De tre ble tatt vel i mot av personalet og sørget godt for. De er alle etter omstendighetene i god form, opplyser leder av psykososialt kriseteam i Arendal kommune, Inger Marie Espeland og rådmann i Arendal, Harald Danielsen. De kunne konstatere at kommunens kriseberedskap raskt ble involvert og gjorde jobben sin.

Brannen spredte seg ikke til andre av leilighetene i bygget, men røykutviklingen var så kraftig en periode, derfor måtte beboere måtte evakueres.