Klokka 03.35 natt til lørdag fikk politiet melding om en bil som hadde kjørt ut på jernbanelinja på den gamle Setesdalsbanen.

To personer anmeldt

Bilen kjørte ut ved Røyknes stasjon. Politiet dro til stedet. De to personene i bilen var uskadet, men ble begge anmeldt.

De ene ble anmeldt for å ha kjørt uten førerkort, mens den andre ble anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Sistnevnte ble også kjørt til legevakt for blodprøvetaking.

— En mann på 49 år er anmeldt for kjøring uten førerkort og en mann på 35 år er fremstilt for utvidet prøve, forteller operasjonsleder Atle Loven i Agder politidistrikt lørdag morgen.

- Kan ha skadet sporet

Han opplyser at politiet fikk beskjed om hendelsen fra en som hadde observert at bilen hadde kjørt utfor. Bilen er nå flyttet fra sporet.

Eirik Bronebakk jobber som frivillig for Setesdalsbanen, og dro til for å vurdere skadene lørdag formiddag.

— Det ser ut til at de har forsøkt å kjøre på skinnegangen og spunnet seg godt fast mellom svillene. Det er noe synlige skader på bilen og bilspor ved skinnefoten, sier Ronebakk til Fædrelandsvennen.

Han forteller at bilen har kjørt inn i spor to. Setesdalsbanen har ikke åpnet sesongen ennå.

— Vi må ha sporteknikere til å sjekke sporet og måle om det er kommet noen skade før toget kan begynne å kjøre, mener Bronebakk.

Avdelingsleder i Setesdalsbanen, Tom Johansen, ser alvorlig på hendelsen.

— I verste fall er det mulighet for skader på jernbaneutstyret. Slike hendelser kan skade sporet og det er ikke bra. Førstekommende torsdag skal første tog gå til Røyknes, så vi må vurdere hvordan det ser ut der nå, sier han til Fædrelandsvennen.

Ble ikke varslet

Det er viktig å sjekke at sporet er stabilt, slik at det ikke får konsekvenser for personell og passasjerer.

— Jernbanespor er ikke beregnet for biler. Slike hendelser skjer heldigvis sjelden, men det kan hende noen har forsøkt å kjøre med firehjuling før i sporene våre før, forteller Johansen.