— Veldig godt, og i dag spiste vi ikke frokost hjemme, forklarer 3.klassingene Madelen Anfinnes og Sofie Hadeland på Spangereid skole.

Følg FVN Mandal på Facebook, trykk her!

Madelen har leverpostei som favoritt, mens klassevenninnen velger egg og eggerøre på brødskiva..

Frokost etter hopping

Spangereid Helselag er hele 95 år, og med sine 80-90 medlemmer svært så aktive.

Trengselen var stor rundt frokostbordet på skolen. Foto: Roar Greipsland

— Nå i mai har vi arrangert hjertemarsj for de fire barnehagene i Spangereid. Skoleelevene har deltatt i en stor hoppetaukonkurranse, og så har vi endt opp med å gi dem en skikkelig god frokost, forklarer Liv Målfrid Torsøe. Hun er leder av helselaget, og sammen med flere andre stått i bresjen for å lage sunn og næringsrik frokost.

— Hoppetaukonkurransen fra 4.- til og med 7.klasse gikk over ti dager, hvor det var om å gjøre å få flest minutter i hoppetauet i hver klasse. I løpet av denne tiden har elevene også fått frukt hver dag, forklarer Torsøe.

Noen ville bare ha brunost med syltetøy på brødskiva. Foto: Roar Greipsland

— Et utrolig flott tiltak, som vi ikke har ressurser til å gjennomføre, sier rektor Even Tronstad Sagebakken fornøyd. Han forteller at skolen fokuserer på viktigheten av skolemat, og jevnlig har vi frukttelling i klassene. Den klassen som er best til å spise frukt, blir premiert med frukt til alle sammen.

Aktivt lag

Spangereid Helselag har for øvrig en mengde arrangementer og tiltak i løpet av året. Fastelavnsfest, sangkvelder og besøkskvelder på eldresenteret, turer, mannekengoppvisninger, basarer, grøtfest og flere aktiviteter.

Liv Målfris Torsøe (nærmest) er leder for helselaget. Sammen med Nora Olsen og flere andre sørget hun for ordentlig frokost til elevene ved Spangereid skole. Foto: Roar Greipsland

— Ja, vi er aktive, men det er veldig moro å se at mange setter pris på jobben vi gjør, sier Liv Målfrid Torsøe.,