Sammen med politiet, flaggborg, 17. mai-komiteen og oppvekststyret i Kristiansand, gikk Randesund skolemusikk først ut i årets 17. mai-tog.

De har over hundre musikanter og er Kristiansands største, kanskje Sørlandet største også.

— Vi er ute på skolene og har konserter. Så kommer elevene og melder seg på og får prøve instrumentene. Vi har et eget aspirantkorps, og etter noen uker er det ute og spiller. Slik sikrer vi rekruttering, sier leder Marte Almvik.

Hektisk

Fædrelandsvennen hadde en plan om å snakke med noen av medlemmene da de kom til Tresse, men de forsvant inn i en buss på vei til en rekke arrangementer.

— Vi er med fordi det er gøy å spille, sier Oda Marie Larsen før vi må forlate bussen.

— Det er ganske mange som har lyst å være med, sier Marie Raustøl Johansen.

Dagen startet klokka 07.00. Nå går turen videre til en del sykehjem, Sukkevann og Dvergsnes. Så lunsj og så flere spilleoppdrag for de eldste medlemmene.

— Vi sørger for at de får godt med mat og vi har trent mye på forhånd. På den måten klarer musikantene såpass mye program, sier Marte Almvik

Gjester

Medlemmene i korpset har etter hvert god rutine når det gjelder å avvikle 17. mai. Litt mindre rutinerte er Hemvärnets Musikkår Göteborg/Borås.

De er desto mer begeistret for at de ble invitert av 17. mai-komiteen i Kristiansand.

— Dette er første gang vi er i Norge og feirer. Vi synes det er helt fantastisk og mye mer liv enn i Sverige på nasjonaldagen, sier Martin Lillberg.

Elleve korps deltok i årets skoletog i sentrum.