— Vi er blitt enige om at det er håpløst å finne noe alternativ. Den eneste plasseringen vi mener er bra er inne i marka, opp mot Fant Olsen stykke, forklarte parksjef Svein Ole Breland i byutviklingsstyret torsdag.

Parkvesenet har i mange år forsøkt å finne plass til en etterlengtet balløkke og kvartalslekeplass på Eg. I 2009 sa bystyret nei til kunstgressbane på Fant Olsens stykke, de krevde at grusplassen skulle bestå.

Men etter å ha saumfart nærområdet, er det ikke funnet alternativer utenfor marka. I stedet vil man rydde vegetasjonen på platået mellom Fant Olsens stykke og parkeringsplassen ved den tidligere sykepleierhøyskolen.

Venstres representant var kritisk til å rykke inn i marka.

— Dette er et så stort og viktig prinsipp, jeg synes det er supervanskelig og helt hårreisende å gjøre det på denne måten. Jeg har tusen spørsmål som ikke er besvart. Kan andre utbyggingsprosjekter også gå inn i friområdene på denne måten? spurte Solveig Nilsen.

— Jeg er heldigvis mann, og klarer å se enklere på ting. Dette blir en skogspark, med økt aktivitet opp mot et attraktivt område, svarte Odd Nordmo (H).

Miljøpartiet de Grønne lurte på om det bare var i gamle dager man spilte fotball på grus, og fikk ja til svar.