Bård Borgersen fikk den verst tenkelige starten på sin karriere som Start-trener. Med 0-2 etter 16 minutter var kampen i realiteten over.

Igjen ødela personlige feil. Rett før 1-0 til Sarpsborg var det ikke mindre enn fem Start-spillere i samme duell. Dermed ble det rått parti for de to Sarpsborg-spillerne mot Gudmundur Kristjansson på bakerste stolpe. 2-0 må Håkon Opdal dele med høyresiden på midtbanen, som la altfor lite press på ballfører Anders Trondsen, og venstreback Robert Sandnes som var feilposisjonert.

Med de to kjappe baklengsmålene fikk vi aldri sett hva som var den egentlige kampplanen til den nye treneren. Den lille selvtilliten som var bygd opp etter trenerbyttet og en god treningsuke var blåst vekk. Den håpløse starten på kampen gjorde at det var umulig å se at Start hadde byttet fra Mons Ivar Mjelde til Bård Borgersen.

Etter Sarpsborg-tapet må vi ty til treningene på forhånd, startoppstillingen og formasjonen for å kunne si noe om hva Bård Borgersen egentlig ønsker å få til.

Da jeg kom på trening i uken før kamp hadde jeg forventet en trener som forberedte et Start-lag i 4-5-1, med kynisme, aggressivitet, duellkraft og kontringer som virkemidler. Slik blir det ikke under Borgersen. Han ønsker raskest mulig å øve inn et spill som gjør at Start kan holde ballen i laget — at laget i større grad kan styre kampen både hjemme og borte. Det er også noe av grunnen til at han satte opp laget i 4-4-2 – med Mads Stokkelien og Lars-Jørgen Salvesen på topp. De to fikk det ikke til sammen mot Haugesund i Mjeldes siste kamp, og jeg mener de blir for like til å starte sammen, særlig på bortebane der laget fortsatt sårt savner fart helt fremme.

Samtidig sier valget noe om Borgersens offensive holdning . Får Start grunnspillet til å sitte kan de to spissene bli gull verdt i innspurten, men Borgersen har dårlig tid. Start er for første gang på nedrykksplass og det er kun syv kamper igjen. Kanskje er laget avhengig av tre poeng mot Lillestrøm kommende helg om Start skal lykkes med det som er aller viktigst denne høsten – overleve i eliteserien.

Etter helgens runde er det tydeligere hvordan eliteserien ender , både i topp og bunn. Etter Sarpsborgs seier over Start er det i realiteten tre klubber, Start (19 poeng), Tromsø (19 poeng) og Mjøndalen (20 poeng), som kjemper om å unngå nedrykk sammen med fortapte Sandefjord (13 poeng). Desverre ser Start fortsatt ut som den klareste nedrykkskandidaten av de tre.