Han hadde bare to gyldige kast i konkurransen etter å ha innledet med et dødt kast. Deretter ble det ordinære 82,42 meter, før han dro til med ny årsbeste i verden og 92,72 i tredje omgang. Tidligere i år hadde Yego 91,39 som best.

Deretter sto han over de to neste omgangene, men gjorde et nytt forsøk i den sjette og siste omgangen. Det endte med et nytt langt kast, men han tråkket over, så det ble dømt dødt.

For den kenyanske muskelbunten holdt det å ta VM-gull med bare to gyldige kast.

Finsk bronseFinnene Tero Pitkämäki og Antti Ruuskanen slåss om bronsemedaljen lenge, men i den fjerde omgangen gikk Pitkämäki forbi landsmannen sin da han fikk opp et kast på 87,64 meter. Før det hadde Ruuskanen ligget på bronseplass med 87,14 meter.

Det stoppet med den lengden for Ruuskanen, og dermed gikk bronsen til den gamle Andreas Thorkildsen-konkurrenten Pitkämäki. Han falt ned en plass fra VM for to år siden. Det ble sølv til den sympatiske finnen i Moskva i 2013. Pitkämäki ble verdensmester i Osaka i 2007. Etter det har han sikret flere medaljer, men aldri stått helt på toppen i VM-sammenheng igjen.

Sølvet i onsdagens spydfinale gikk til Ihab Abdelrahman El Sayed fra Egypt. Han fikk 88,99 i sitt lengste kast. Det kom i annen omgang, og da ledet han konkurransen. Det er første gang egypteren står på seierspallen i et VM. (©NTB)