KRISTIANSAND: Klokken ett natt til onsdag forrige uke ble en 42 år gammel kvinne alvorlig skadet etter en knivstikking i en leilighet like utenfor Kristiansand sentrum.

Alvorlig skadet Ambulanse fra Sørlandet sykehus rykket, hentet kvinnen og fraktet henne til akuttmottaket ved sykehuset i Kristiansand. Men på tross av at hun var alvorlig skadet etter knivstikkingen, ble ikke politiet varslet.

— Etter vår mening er dette et klart brudd på varslingsrutinene. Vi har tatt dette opp med sykehuset, sier etterforskningsleder Geir Hansen i Agder politidistrikt til fvn.no.

— Jeg har tatt denne saken opp med de involverte avdelingene ved sykehuset. Men jeg kjenner ikke saken godt nok til å allerede nå konkludere med om vi har gjort rett eller galt, sier klinikksjef for akuttmedisin ved Sørlandet sykehus, Per Kristian Hyldmo, til fvn.no.

- Ikke alltid sammenfallende interesser - Helsepersonell har etter loven plikt til å varsle politi og brannvesen dersom dette er nødvendig for å avverge alvorlig skade på person eller eiendom, fortsetter Hyldmo.

Han påpeker også på generelt grunnlag at ikke politiet og sykehuset alltid har sammenfallende interesser.

— Mens politiets fokus er å oppklare en sak, har pasienten førsteprioritet hos oss, sier Hyldmo.

Siktet for legemsbeskadigelse Først et halvt døgn etter knivstikkingen i Kristiansand, fikk politiet rede på hendelsen. Men det var via andre kilder enn sykehuset.

— Vi pågrep da kvinnens kjæreste i den samme leiligheten hvor kvinnen ble knivstukket, forteller Hansen.

Kvinnens kjæreste er 43 år gammel og en tidligere kjenning av politiet. Han er nå siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpede omstendigheter.

Etter først å ha bli pågrepet av politiet onsdag ettermiddag, ble 43-åringen innlagt på akuttpsykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus Kristiansand. Etter en dag ble han utskrevet og overført til politiets varetekt. Fredag ble 43-åringen så varetektsfengslet for fire uker med brev og besøksforbud, samt en uke i fullstendig isolasjon.

— Vi har avhørt mannen, men vi har ikke fått avhørt kvinnen ennå på grunn av hennes helsetilstand. Av hensyn til etterforskningen ønsker vi derfor ikke å kommentere saken ytterligere, sier Hansen til fvn.no.

Vil gå i dialog med politiet - Denne saken vil føre til konkrete endringer i våre rutiner. Jeg vil åpne for at mine ansatte kan kontakte meg i slike saker, der de er i tvil om de skal viderebringe opplysninger til politiet, sier klinikksjef Hyldmo.

I tillegg vil saken bli tatt opp i et ledermøte ved Sørlandet sykehus sammen med sykehusets jurist. Og saken vil bli brukt som et eksempel til å diskutere tilsvarende problemstillinger sammen med politiet.