KRISTIANSAND: — Jeg ble delvis overrasket. Men det var en vel gjennomført hevn. Det synes jeg faktisk, en utrolig gjennomført hevn, sier brudgom Harald Nordhelle til fvn.no.

Det var 31. mars at 4-5 personer iscenesatte tidenes velkomst for brudeparet på Bråvannstoppen i Kristiansand.

Les: Velkommen hjem, brudepar!

Vinduene var smøret inn med spenol, ytterdøren var spikret igjen, søppeldunken var plasser ved siden av pipa med en parasoll imellom, svarte plater var spikret på verandaen og grønne takstein formidlet budskapet ”nygift!”.

Dette var bare noe av det som ventet brudeparet da de kom hjem fra bryllupet sitt natt til 1. april.

— Det verste var tanken på at jeg måtte skifte takstein. Og så var det en vanvittig trafikk opp til Bråvannstoppen dagen etter. Bilene kjørte veldig sakte forbi huset, forteller Nordhelle.

— Var dette på grensen til hærverk?

— Nei, det synes jeg ikke. De grønne taksteinene var et kunstverk. Det var helt fantastisk gjort, så jeg anser det ikke som hærverk.

- Malte vinduene rosa

Årsaken til at det hele blir karakterisert som en hevnaksjon, er at hjernen bak det hele har fått smake noe tilsvarende da han giftet seg. Da var det Nordhelle som planla det hele.

— Jeg malte vinduene på huset hans rosa. Jeg må understreke at det var med en smule hjelp fra svigerfaren hans.

Avslørte seg selv

Nordhelle forteller at en nabo fant en minnebrikke som tilhører hjernen bak hevnaksjonen. Den har han trollig mistet da han drev på med å dekorere huset sammen med de andre involverte.

— Jeg utforsket minnebrikken og den inneholdt over 100 bilder av vedkommende.

Et av bildene viser mannen som tar på seg ei arbeidsbukse.

— Man kan spekulere i om det er her han skifter til den store ugjerningen, sier Nordhelle, som mener det var en urutinert glipp å legge igjen minnekortet.

- Gjort skånsomt

Nordhelle sier at han fikk flere telefoner fra folk som mente at aksjonen var hærverk. Han understreker imidlertid at ting var gjort på en mye mer skånsom måte enn det man kunne få inntrykk av.

— Hva med søppelkassa ved siden av pipa?

— Når du ser på bildet så er jo det også et kunstverk. Søppelkassa var imidlertid tapet godt fast i pipa.

— Var dette en god aprilspøk?

— Jeg synes det var moro for å si det sånn. Jeg har jo vært med på noe liknende selv, så jeg ventet litt til bake igjen.