En undersøkelse gjort av Nettavisen viser at Dyreparken har dyrest inngangsbillett av fornøyelsesparkene i Norge. Familien Thomassen på fire har betalt til sammen to tusen kroner for todagers pass. De mener det er verdt pengene.

— Jeg skjønner godt at det koster såpass mye. Parken har jo blitt vanvittig stor, og de har et mye bredere tilbud med forestillinger og dyr, som ikke andre fornøyelsesparker har, sier besøkende Trond Thomassen.

- Et minne for livet

I høysesongen må man ut med 399 kroner som voksen. Ønsker du å gå i badelandet i tillegg, stiger prisen til 549 kroner. For barn er prisene henholdsvis 339 kroner og 489 kroner. Både med og uten badeland er prisene høyere enn nestemann på listen, nemlig Tusenfryd, som tar 389 kr for voksne og 315 for barn i inngang.

Tross prisen tror Thomassen at de fleste tar seg råd til å gå i Dyreparken når de ferierer på Sørlandet.

— Det hadde ikke blitt den samme opplevelsen for ungene uten en tur i Dyreparken. Det er et minne for livet. Da sparer man heller på ferien et annet år, sier Thomassen.

Familien velger prisen

Skal man i tillegg til Dyreparken også besøke Aquarama, gjøre litt ferieshopping og spise middag ute kan ferien fort bli dyr for en vanlig familie. Forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1, mener imidlertid at prisen på ferien er opptil familien selv å bestemme.

— Bor man på hotell i Sørlandsparken, og er et par dager i Dyreparken, er det klart at det fort blir dyrt. Du velger selv om du vil gjøre ferien billigere. Det finnes for eksempel mange holmer og skjær som ikke koster en krone, sier Gundersen.

Ifølge han skiller ikke Sørlandet seg ut som spesielt dyrt feriested i Norge, men heller at hele Norge er et dyrt ferieland.

— Skal du gjøre det billig i Norge, må du bo hos familie, på en camping eller i telt. Hvis du i tillegg benytter deg av nettverket ditt og spiser hjemme hos noen, kan ferien bli ganske billig, sier Gundersen.

Telt er ikke helt aktuelt for familien Thomassen fra Bergen, som har funnet et passende hotell i byen.

— Det er betydelig bedre komfort enn camping, men det blir ikke hotellferie hele ferien. Det har vi ikke råd til, sier Thomassen.

Vet de er dyrest

Anniken Bjørnstad Schjøtt, markedssjef i Dyreparken, forteller at de er klar over at Dyreparken ligger i det øvre sjiktet i prisklasse.

— Parken vår har et enormt tilbud til alle som besøker oss, og vi gjør også kundeundersøkelser hvert år som viser at de synes at opplevelsen er verdt prisen, sier Schjøtt.

Den høye prisen har ikke skremt folk fra å avlegge parken et besøk. Schjøtt kan fortelle om gode besøkstall.

— Juni var en helt fantastisk måned for oss, med høyere besøk enn tidligere år. Mai var også en god måned, og i juli har vi hatt mye besøk. Det varme været har nok påvirket billettsalget, for da velger folk heller andre aktiviteter, sier Bjørnstad Schjøtt.

De neste på listen over inngangspenger er Kongeparken (379/319 kr), Hunderfossen (375/320 kr) og Bø Sommarland (299/289 kr).