— Rådhuset og bystyresalen er den mest høytidelige salen jeg kan tenke meg ved siden av kirken, sa Dag Vige (V) i formannskapet onsdag.

Der ble det klart at homofile som ønsker det, kan få bruke rådhuset i Kristiansand for å velsignelse etter at det har giftet seg.

Formannskapet vedtok at rådhuset «kan brukes som arena for seremonier der velsignelse og forbønn av likekjønnede par kan finne sted.»

Stengt

I dag kan homofile par gifte seg borgerlig, men ikke i kriken.

Prester som ønsker det kan likevel gi parene en kirkelig velsignelse. Men det er ikke alltid de får gjøre det i et kirkebygg. Derfor tok Mette Gundersen (Ap) initiativ til at de skulle få bruke rådhuset.

Les også:

— Selv om det er prester som vil velsigne homofile, kan menighetsrådene si nei til at de får bruke kirkerommet. Derfor kan rådhuset være et godt alternativ, sier Mette Gundersen til Fædrelandsvennen.

På sikt tror Arbeiderpartiet at det kan bli bruk for et nøytralt seremonirom i Kristiansand.

— Kan hende rådhuset er tilstrekkelig nå, men på sikt bør ha vi hat et ordentlig seremonirom som byens innbygger kan benytte, sa Terje Næss.

Greit i dag

Ifølge rådmann Tor Sommerseth er det ikke noe i veien for at de kan gjøre dette i dag. Det er ordfører Arvid Grundekjøn som behandler forespørsel om bruk av bygget. Han har ikke noe imot at rådhuset blir brukt til å velsigne homofile par.

— Jeg vil være positiv til det, men vi må se hvordan det vil utvikle seg. I en periode kan vi ta en konkret vurdering på hver enkelt forespørsel, men hvis det brer om seg, er det kanskje behov for et seremonirom, sa Grundekjøn.

Les også:

Nå har altså formannskapet bekreftet dette gjennom sitt vedtak. Mette Gundersen tror at homofile på sikt vil bli både viet og bedt for i kirken.

— Kirken beveger seg i riktig retning med små skritt. Kirkemøtet er delt på midten, så vi får se hvem som mobiliserer mest frem mot neste kirkemøte. Men også de som sier nei til at homofile skal få gifte seg i kirken, sier at det bare er et spørsmål om tid før de får lov til det. Da kan vi stå på rådhuset og si velkommen etter.