Krimtekniker Gunnstein Kallhovd (i midten). Foto: Jarle R. Martinsen
Krimteknikerne ankom åstedet like før klokka 13 søndag. Foto: Jarle R. Martinsen
To kvinner er kritisk skadd etter en skyteepisode i Lindesnes søndag morgen. Foto: Jarle R. Martinsen

— Vi gjennomfører nå det første innledende avhøret av siktede, opplyste fungerende politistasjonssjef Nils Olaf Holbek til Fædrelandsvennen kl. 21.00, søndag.

Politiet ble varslet om skyteepisoden klokka 07.20 søndag morgen. Episoden har skjedd på Kragstadmoen, som ligger på veien mot Tjøm, om lag en kilometer fra rundkjøringen på E 39. — Det har vært en skyteepisode i Lindesnes som politiet rykket ut til. To kvinner er skadet og brakt til sykehuset. Tilstanden deres vet jeg ikke så mye om, men begge var i live, sier fungerende politistasjonssjef,Nils Olaf Holbek, til Fædrelandsvennen.

Den antatte gjerningsmannen som er i midten av 50-årene, er siktet for drapsforsøk. Politiet ville søndag kveld ikke si hva slags skader de to kvinnene var påført, men bekrefter at begge ble skutt mens de var inne i huset.

Advokat Svein Kjetil Stallemo fra Kristiansand er oppnevnt som forsvarer for siktede.

Ukjent relasjon

Like etter ankomst til Sørlandet sykehus ble tilstanden til begge kvinnene betegnet som kritisk. Ved 13-tiden opplyste Sørlandet sykehus at den ene kvinnen er alvorlig skadet, mens den andre har moderate skader.

Begge ble søndag ettermiddag overført til Oslo universitetssykehus, Ullevål.

To kvinner i Lindesnes ble brakt til sykehus med skuddskader søndag morgen. Foto: Jarle R. Martinsen

Holbek opplyser at kvinnene er i 40-årene.— Jeg kjenner ikke til relasjonen mellom dem. Jeg har heller ikke kunnskap om hvilken relasjon de eventuelt har til den antatte gjerningsmannen, sier Holbek.

Nabo hørte skrik

Nærmeste nabo til huset hvor det ble skutt, Bjørn-Arild Schancke, sier at han våknet søndag morgen til ropet "kom deg ut".

— Om det var politiet eller hvem, vet ikke jeg, sier han.

Han forteller at vedkommende som bor i huset fikk besøk av noen slektninger lørdag kveld.

Bjørn-Arild Schancke er nærmeste nabo til huset hvor det ble skutt. Han våknet av rop søndag morgen. Foto: Torbjørn Witzøe

— De hadde med musikkanlegg. Men ut over det har jeg ikke hørt noe som helst før dette ropet i morges, sier han til Fædrelandsvennen.Han sier at han har hatt minimal kontakt med sin nabo, og derfor ikke kjenner til noe av det som skjedde søndag morgen eller tidligere.

En annen nabo sier til Fædrelandsvennen at han hørte høye skrik fra boligen hvor skyteepisoden fant sted. Han hørte ikke skudd.

Har pågrepet én person

Politiet har pågrepet én person i 50-årene. Mannen skal være kjent for politiet fra tidligere, men Holbek kjenner ikke til om han er tidligere domfelt.

— Vi har pågrepet én antatt gjerningsperson, sier Holbek.

Han opplyser at politiet var bevæpnet, men kan ikke svare på om det ble løsnet skudd under pågripelsen.

— Jeg har foreløpig ikke kunnskap om hvordan pågripelsen forløp, sier Holbek.

Traff vitne på åstedet

Ifølge stasjonssjefen befant det seg ytterligere en person på åstedet da politiet ankom.

— Vi har tatt inn en mann som har status som vitne, sier Holbek.

— Var han vitne til selve skyteepisoden?

— Det vet jeg ikke. Foreløpig kan jeg ikke si veldig mye om hendelsesforløpet, sier Holbek.

Kriminalteknikere på vei

— Har dere beslaglagt noe våpen?

— Det kan jeg ikke gå inn på foreløpig. Kvinnene er brakt til sykehus med skuddskader, men jeg kan ikke svare på hva slags våpen som er brukt, sier Holbek.

Politiet fortsetter nå med taktisk og teknisk etterforskning utover dagen. Kriminalteknikere fra Kristiansand var ved 09.30-tiden på vei til åstedet.

— Vi forbereder nå en teknisk gjennomgang av åstedet. Vi skal også avhøre eventuelle vitner, sa Holbek ved 11-tiden søndag.

HAR DU TIPS OM DENNE SAKEN? KONTAKT OSS PÅ TELEFON 03811 ELLER SEND MMS til 03811