— Nominasjonskomiteen i Vennesla ønsker Bransdal videre. Vi er samstemte om det. Men vi har gitt henne tid. Hun må avklare hva hun vil, og det er hun som må fortelle hva hun vil, når hun er klar til det, sier leder i komiteen Gerd Vigdis Slettedal.

— Hadde fylkesvaraordfører Tore Westermoen sagt ja til gjenvalg på fylkesplan for KrF, hadde jeg nok for lenge siden svart ja til å være ordførerkandidat nok et valg for KrF i Vennesla. Men nå er det utskiftning på fylket, og jeg ønsker å holde dørene åpne for mulighetene det gir, sier Bransdal til Fædrelandsvennen.

Slutter ikke

— Så det står mellom fylket og Vennesla?

— Det er urealistisk å tro at jeg slutter med politikk, for å si det sånn. Jeg føler jeg har mer å gi i politikken.

Bransdal sier hun til nå har sluppet å kjempe om verv i sin karriere, hun er blitt spurt.

— Jeg legger litt hodet på blokka nå. Det er jo ikke sikkert jeg er ønsket på fylkesplan. Prosessen er så vidt i gang ute i partilagene nå, sier Bransdal, som er takknemlig for at partiet i Vennesla har gitt henne ekstra tid til å vurdere.

Hvis hun får tilbud om topplassen på KrFs fylkesliste, er det likevel ikke gitt at det blir maktskifte i Vennesla. Det kan ende med at hun fortsetter i Vennesla likevel.,

— Det er veldig spennende å være ordfører i Vennesla. Bygda er i rivende utvikling. Ingenting er definitivt. Status nå er at jeg holder begge dører åpne, så får vi se, sier hun.

Ikke spurt ennå

— Du må få med at jeg formelt ikke er spurt om noen plass på fylkeslisten ennå. Det er jo ikke sikkert jeg blir det heller, sier Vennesla-ordføreren, som sammen med Bjørn Ropstad i Evje og Hornnes er den lengst sittende på Agder. Begge de to har vært ordførere i 16 år ved valget neste høst.

Leder av nominasjonskomiteen i Vest-Agder KrF er Sigmund Kroslid fra Flekkefjord. Han vil ikke si noe som helst om Bransdal eller andre potensielle fylkesordførerkandidater nå.

— Rett og slett fordi det blir formelt feil. Nå skal lokallagene sende inn navn på kandidater. Fristen er 3. september. Vårt oppdrag har ikke begynt ennå. Som leder kan jeg ikke begynne å spekulere nå, sier Kroslid.

Står sterkt

Ifølge NRK Sørlandet er Bransdal den soleklare fylkesordførerkandidaten hvis hun selv vil. Hun er både Vest-Agder KrFs første vararepresentant til Stortinget og partiets fylkesleder. Hvis hun takker nei, mener NRK at varaordfører i Kvinesdal, Per Sverre Kvinlaug, avtroppende ordfører i Mandal, Tore Askildsen er aktuelle kandidater sammen med nestleder i fylkespartiet, Per Stordrange fra Flekkefjord .

KrF er det partiet som har hatt flest fylkesordførere i Vest-Agder siden fylkeskommunen så dagens lys i 1976 med Niels Otto Hægeland, Kåre Svindland og Thore Westermoen. Vest-Agder KrF har ikke hatt kvinnelig fylkesordførerkandidat og Vest-Agder har ikke hatt kvinnelig fylkesordfører.

Vennesland vil mer

Line S. Vennesland Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Etter 31 år i kommunestyret, følger Line S. Vennesland hun fortsatt har mye ugjort.— Ja, jeg ønsker gjenvalg. Jeg har mye ugjort, selv om jeg kom inn som vara i 1983 og ingen har sittet lenger. Dessuten er jeg populær. Ved de siste valgene har ingen i Frp fått flere slengere og personlige stemmer enn meg, sier Vennesland, som var Frps ordførerkandidat i 2011. Også flere av de andre topp-politkerne i Vennesla vil mer. Aps gruppeleder Berit Kittelsen har fem perioder bak seg i kommunestyret. Hun ønsker gjenvalg. Bernt Slettedal har vært Høyres gruppeleder i åtte år. Også han ønsker gjenvalg.

Venstres Oddbjørn Hagen er i sin første periode. Han er i tvil om han vil fortsette. Det samme er Sps gruppeleder Eivind Drivenes. - Etter 20 år, kan tiden være inne.

— Jeg er i tenkeboksen, sier han.

Lei av å bli hengt ut

Daniel Bakken Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

KrFs gruppeleder Daniel Bakken sa nei til gjenvalg fordi han er lei av å bli hengt ut.— Jeg har svart nei, det er riktig det. Men nå har nominasjonskomiteen gitt meg ny frist. Det kan være jeg sier ja til å fortsette likevel. Men i utgangspunktet ville jeg ikke mer, sier han.

— Hvorfor det?

— Jeg gikk lei. Det er litt bedre nå. Jeg var en stund veldig leid av å bli hengt ut og kritisert for alt mulig. Det eneste jeg har gjort er å ta på meg et frivillig verv for samfunnet, sier han.

Bakken har vært i flere bataljer i bygda. Spesielt i knuseverk-saken på Drivenes gikk det varmgang. Bakken ble utsatt for kraftig kritikk og mye folkesnakk da han mente knuseverket ikke ville merkes. Samtidig kjempet han på privat basis mot støy fra vindmøller ved hytta si ved Ogge.