KRISTIANSAND: Det vakte sterke reaksjoner i går, da det ble kjent at ingen Sørlands-kommuner har uttalt seg om forvaltningsplanen for Skagerrak og Nordsjøen.

Ordfører Arvid Grundekjøn sier at han rett og slett ikke var kjent med høringsprosessen.

— I det politiske miljø var vi ikke kjent med dette. Og vi kan ikke se at invitasjonen til å delta i høringsrunden er registrert inn i vår postjournal, sier han.

Kommunen mottok i alle fall et brev om saken fra Klima- og forurensingsdirektoratet et år tidligere. Men postjournalen har ikke registrert inn selve høringsinvitasjonen fra Miljøverndepartementet. Grundekjøn sier kommunen ville ha uttalt seg, dersom man var klar over fristen i september.

— Da ville vi brukt tid og krefter på å komme med en uttalelse, ja.

Hos Miljøverndepartementet forstår man ikke hvordan dette kan ha skjedd.

— Arbeidet med forvaltningsplanen har vært en åpen prosess. Alle berørte interesser, herunder kommuner og fylkeskommuner som grenser til forvaltningsområdet Nordsjøen og Skagerrak, har blitt invitert til å gi innspill og synspunkter. Det ble også gjennomført en åpen innspillskonferanse 22. mai 2012 i Haugesund hvor blant annet kommunene og fylkeskommunene var invitert, sier Camilla Pettersen, kommunikasjonsrådgiver i Miljøverndepartementet.