Stormberg-sjef Steinar J. Olsen reagerer på at integreringsforslagene ble møtt med slakt fra LO. Det skriver han om på bloggen sin:

«Nestleder i LO, Knut-Arne Solbakken, har slaktetde nye inkluderingsforslagene og ønsker ikke engang å vurdere de nærmere.Vi er overrasket over at LO avviser forslag som vil gi flere en mulighet på arbeidsmarkedet. »

Videre skriver han: «I stedet for å forsøke nye løsninger som kan gjøre det lettere å få jobb, ønsker LO å videreføre de gamle ordningene. Det er dårlig gjort overfor alle de som har falt utenfor. »

Det var under besøket til innvandrings— og integreringsminister Sylvi Listhaug på Stormberg tirsdag, at Steinar J. Olsen presenterte konkrete forslag til hvordan man kan få flere innvandrere i jobb ved å bruke arbeidsgiveravgiften og lønnstilskudd. Han mener et spleiselag mellom arbeidsgivere og staten vil gi flere mennesker en mulighet på arbeidsmarkedet.

Dette er tiltakene

  • Det bør innføres et ungdomsfritak i arbeidsgiveravgiften, slik medarbeidere som er under 30 år fritas for denne avgiften.

  • Uavhengig av den arbeidsløses alder, bør arbeidsgivere få fem års fritak fra arbeidsgiveravgift for arbeidstakere som har vært utenfor arbeidslivet i minst to år.

  • Det bør også etableres et forutsigbart lønnstilskudd som innebærer at det offentlige bidrar med 50 prosent lønnstilskudd i en toårsperiode, for arbeidstakere som har vært uten jobb i minst to år.

LO negativ

LO mener på sin side at Stormbergs ønske om skattelette for å ansette flyktninger, er et forsøk på å skaffe seg billig arbeidskraft.

Organisasjonen mener det er bedre å bruke Nav-ordningen med lønnstilskudd til arbeidsgivere som ansetter flyktninger.

— Vi har sammen med NHO foreslått at man i større utstrekning bruker lønnstilskudd som administreres av Nav. Det er en betraktelig bedre ordning, sammenlignet med mer løse skattelettelser, sa nestleder i LO, Tor-Arne Solbakken.