Lasse Liestøl ved Bortelid Skisenter forteller at de som flere andre alpinanlegg måtte stenge flere skitrekk, men ikke alle.

— Vi klarte å holde åpent to av fem trekk, i tillegg til barneområdet, forteller Liestøl.

God stemning

Problemet var at et av trekkene, trekk 3, ligger et stykke opp fra starten av alpinanlegget. Normalt bruker man et annet trekk til toppen, for så å kjøre ned til trekk tre. Men dette trekket var stengt på grunn av sterk vind.

Uten denne muligheten måtte de tenke kreativt for å utnytte den gjenværende kapasiteten i anlegget. Løsningen ble å finne frem en av skisenterets snøscootere, feste et langt tau til den og trekke gjestene opp til det populære trekk 3, der parkbakken ligger.

— Det ble god stemning av det. Gjestene var godt fornøyd, og mange synes det var gøy å bli trukket av scooter, sier Liestøl. Han opplyser at 374 gjester trosset stormen og valgte alpinkjøring hos dem.

Søndag åpnet de alle fem trekkene, i tillegg til barneområdet.

Delvis åpent

På Hovden åpnet de deler av alpinanlegget på lørdag, men på toppen blåste det for mye til å holde åpent. Fra morgenen søndag åpnet de alle bakkene og trekkene.

— Våre preppere og driftsteamet gjorde en fantastisk jobb natt til søndag, slik at gjestene fikk flotte bakker til åpningen. Det har vært kjempegode forhold, selv om man selvfølgelig har kjent vinden på toppen, sier daglig leder Sture Pilegård ved Hovden Alpinsenter. Han opplyser at det blåste opp igjen søndag ettermiddag, og at de fra 14-tiden var nødt til å stenge stolheisen en periode. Ellers var alle trekkene åpne.

Ljosland og Eikerapen i Åseral måttte stenge helt på grunn av vinden lørdag, men åpnet alt på søndag.

I Brokke åpnet de ikke stolheisen lørdag og måtte stenge skitrekket ut på ettermiddagen. Søndag var alt i gang igjen, opplyser senteret selv på Facebook.