— Skaden var såpass omfattende at det til slutt ikke var noen annen utvei. For å redde ham måtte legene amputere beinet, sier 25-åringens advokat Monica Haugedal til Fædrelandsvennen.

25-åringen ble alvorlig skadet da BMW-en han satt i ble påkjørt av en politibil ved Stupstad i Songdalen sist mandag. Sjåføren av BMW-en hadde nektet å stoppe for politiet, som iverksatte en forfølgelse langs Songdalsveien. Politijakten etterforskes nå av Spesialenheten for politisaker, som skal undersøke om politiet har gjort noe straffbart.

Flere operasjoner

Den skadede 25-åringen, som var passasjer i fluktbilen, ble først sendt til Sørlandet sykehus Kristiansand. Han er nå flyttet til Ullevål universitetssykehus i Oslo, hvor han fremdeles er innlagt. Siden mandag har han vært gjennom flere operasjoner. Ifølge Haugedal ble amputasjonen gjennomført natt til onsdag.

— Jeg vet ikke hvor lenge han må være på sykehuset. Han har ikke vært i stand til å la seg avhøre, men er villig til og ønsker å forklare seg for Spesialenheten, sier Haugedal.

25-åringen, som er tidligere domfelt, er siktet for å ha hindret politiet i sin tjenesteutøvelse. Under flukten skal personene som satt i fluktbilen, ha kastet en rekke gjenstander, blant annet en jekk, mot politibilen som fulgte etter. Disse opplysningene ønsker Haugedal foreløpig ikke å kommentere.

Nekter straffskyld

— Jeg forventer at Spesialenheten gjør det som er nødvendig for å kaste lys over alle sider ved denne saken, sier Haugedal.

Etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten var ikke tilgjengelig for kommentar onsdag, men har tidligere opplyst at føreren av politibilen og tjenestemannen som satt ved siden av, har blitt avhørt. Sjåføren har avvist å ha gjort noe straffbart.Under etterforskningen skal Spesialenheten blant annet avhøre alle involverte og innhente lydloggen over kommunikasjonen mellom politiets operasjonssentral og patruljen som gjennomførte biljakten. Tirsdag opplyste Knut Wold at Spesialenheten også venter på en teknisk rapport om de to bilene.