KRISTIANSAND: — Vi trenger en privat etterforsker for å skaffe bevis på hvem som tagger og for å få dem pådømt. Jeg håper ordføreren blir med på et slikt arbeid der kommunen samarbeider med en privat etterforsker for å samle bevis og få dem dømt, sa Vidar Kleppe (Demokratene) under bystyrets møte onsdag kveld.

I tillegg til en privat etterforsker, vil Demokratene også ha en dusørordning for å få flere til å tipse om tagging.

I en interpellasjon til ordfører Arvid Grundekjøn spurte Vidar Kleppe om ordføreren ville støtte en ordning der kommunen og private samarbeidet om en slik dusør.

Innlegget fikk Venstres Solveig Nilsen til å sammenligne forslaget med amerikanske realityserier.

— Jeg er nesten litt i sjokk over hvordan man vil angripe dette med dusør og privat etterforsker. Det blir nesten som reality-tv i USA der man jakter på taggere. Det kan til og med føre til at dette blir mer spennende å tagge, sa Nilsen.

Fremskrittspartiets Sissel Andersen synes derimot at en dusør kan være avgjørende for å få gjort noe med et hun ser på som et stort problem for byen.

— I Tromsø får du 3000 kroner i dusør for å tipse om tagging, så dette er i alles interesse. Vi kan få en by der det sitter utlendinger og klirrer med koppene og der det tagges på veggene, og det i en by som lever av turisme, sa Andersen.

Ordfører Arvid Grundekjøn (H) kunne forsikre om at han har vært i kontakt med folk i Oslo som har jobbet mot tagging og tatt initiativ til en dugnad mot tagging i Kristiansand.

— Jeg har kontaktet gårdeierforeningen og berammet et møte mellom dem, private vaktselskaper, denne privatpersonen i Oslo og Kristiansand kommune. Vi har sett det sånn at vi begynner med dette møtet, så får de med gode ideer komme opp med forslag, sa Grundekjøn.

Siden saken var en interpellasjon, ble det ikke gjort vedtak om konkrete tiltak mot tagging.