— Det er veldig hyggelig. Jeg har ingen formening om vinnersjanser, og vet ikke om det utgjør noen forskjell å vinne. Bare det å være i finalen er stort. Man får mer oppmerksomhet, og mitt mål er å nå ut til flest mulig mennesker, sier Fædrelandsvennens matblogger det siste året, Olav Birkeland.

Det er VGs matsatsing godt.no og Mathallen i Oslo som står bak prisen som deles ut for første gang i Norge. En ekspertjury har plukket ut fem finalister blant over 2000 matbloggere som er nominert av folket.

Innovativ

Juryens begrunnelse for Birkelands finaleplass er følgende:

«Hobbykokken.no er utforskende, grundig og eksperimenterende. Med et dypdykk i moderne teknikker som sous vide, flytende nitrogen og trykkoker blir leseren invitert til nye og innovative måter å lage mat på for å få frem smak, konsistens og tekstur.«

Nerdete

Mandalitten har blogget om mat siden 2006, og har skrevet over 600 innlegg. Hobbykokken.no har rundt en halv million unike treff i året.

— Jeg har begynt å finne formen for hvordan man skriver «allrighte» blogginnlegg. Jeg er ikke opptatt av hvor mange som leser, men hvordan min nerdete matinteresse kan formidles til folket, sier Birkeland.

Nå er det avstemning for kandidatene som avsluttes 10. oktober. Årets matblogger offentliggjøres med prisutdeling i Mathallen to dager senere.

Fædrelandsvennens matskribent, Olav Birkeland, har blogget om mat siden 2006. Over 2000 nominerte er blitt til fem finalister som kjemper om å bli Årets matblogger. 39-åringen fra Mandal er en av dem. Foto: Kjartan Bjelland