VENNESLA: Eieren av Venneslas mest populære gatekjøkken vil innrede kjelleren på omlag 100 kvadratmeter til et spisested. Tanken er også at barnefamilier kan leie lokalet til bursdagsselskap.

Men naboer har klaget på politikernes godkjenning om bruksendring før jul.

Frykter bråk

— Han (Eriksen) vil lage pizzakjeller. Vi frykter bråk som følge av disse planene. I tillegg er det mye søppel som flyter på utsiden der i dag, sier Marion Villoro. Hun er nærmeste nabo til gatekjøkkenet. Flere andre naboer har også klaget.

- Samme som klager

Innehaver Rune Eriksen i Gobiten tar klagene med ro. I år er det ti år siden han kjøpte bygget og startet gatekjøkken og kiosk. Det er få spisesteder i Vennesla.

— Man må alltid regne med at noen klager. Det er ikke uventet at det kom fra disse, det var de samme som klaget da jeg bygde ut i 2006, sier Eriksen.

Torsdag skal klagen på vedtak om bruksendring opp til behandling i bygg- og miljøutvalget.

— Jeg regner med at det ikke blir noe problem, sier Eriksen.

— Har klagerne grunn til å frykte støy?

Åpner til høsten?

— Jeg har ikke noe mål om at det skal bli mye støy. Det er mange ungdommer som er kunder hos oss, og for at våre kunder skal slippe å spise ute, vil jeg omgjøre kjelleren til spisested, sier Rune Eriksen.

Ifølge Eriksen er kjellerlokalet godkjent av brannvesenet. Spisekjelleren vil få inngang fra Drivenesvegen og ha to rømningsveier.

Det foreløpige navnet på spisestedet er Biffenkjelleren. Når den vil åpne, er uvisst.

— Jeg har ikke satt noen frist, men har lyst til å bli ferdig i løpet av høsten.