Palestinske flagg vaiet i Markens i Kristiansand under onsdagens nasjonale markering mot Israels krigføring og brudd på folkeretten. Foto: Jørgen Steffensen
Folk ble oppfordret til å markere sin motstand mot bombingen av Gaza med sitt håndtrykk. Foto: Jørgen Steffensen

— Sist uke gikk 220 personer i tog i Kristiansand i protest mot Israels krigføring, og responsen på solidaritetsaksjonen her i Markens har også vær god. Dessverre ser det ut til at mange sivile liv må gå tapt før verden får opp øynene for den undertrykkelse det palestinske folket er utsatt for av okkupasjonsmakten Israel.

Det sier Hamza Albaidaq som onsdag ettermiddag deltok i den nasjonale markeringen mot Israels krigsforbrytelser og brudd på folkeretten. Lokalt deltok også Palestinakomiteen, LO, AUF, SV og Rødt. Parolene lød «Stopp Israels bombing», «Opphev blokaden av Gaza», «Okkupasjonen må opphøre», «Regjeringen må ta ansvar» og «Krev at Israel følger folkeretten».

Hamza Albaidaq sier det som nå skjer i Gaza bare er en liten del av konflikten. Selv har han bodd fem år i Norge, og sier han hele tiden er forberedt på få dårlige nyheter fra hjemlandet som bombes av israelerne.

— De som roper mot Hamas at de må slutte å sende raketter mot Israel, snakker aldri om at landet må oppheve blokaden eller okkupasjonen av landområder, sier Monther Saleh.

— Dette er en aksjon som alle bør kunne støtte. Om de er pro Israel eller pro Palestina, bør en ikke akseptere at sivile liv går tapt, sier fylkessekretær Per Myrstad Kringen i Vest-Agder AUF.