Fra tabelltoeren skiller det nemlig sju poeng ned til Rosenborg, som maksimalt kan ta ni på de tre kampene trønderne skal spille. Med RBK-seier mot Sandnes Ulf søndag, kan Odd uansett avgjøre sølvkampen når lagene møtes i Skien neste helg.

— Jeg tror Rosenborg får det tøft i Skien. Vi har vært kanongode hjemme i høst og spilt den beste angrepsfotballen i ligaen. Det skal de få merke når de kommer ned på kunstgresset vårt. Det sølvet tar vi, sa en selvsikker trener Dag-Eilev Fagermo til NTB etter VIF-kampen.

Minst bronseplass i eliteserien ble sikret fredag. Og faktisk vil det holde med ett poeng mot RBK for å ende på annenplassen. Men Fagermo sender ikke guttene sine ut for å sikre uavgjort.

— Nei, nei, nei. Selvfølgelig ikke. Vi kommer til å kline på og være offensive. Jeg tipper det blir fullsatt på arenaen, og vi skal gå i strupen på dem.

Et Vålerenga i svak form maktet ikke å gi Odd nok problemer i høstkulda på Ullevaal stadion. Selv om Kjetil Rekdals elever så giftigst ut de første drøye ti minuttene, var det gjestene som bød publikum på scoringer i første omgang. (©NTB)