Fredag ble 40-åringen dømt til ti års fengsel av Agder lagmannsrett. Minutter etter at dommen falt ble 40-åringen pågrepet og fremstilt for fengsling.

— For meg virker det unødvendig, når han nå har vært på frifot i ett år. De kunne godt ha ventet til en eventuelt rettskraftig dom, sier 40-åringens forsvarer, John Christian Elden, til Fædrelandsvennen.

- Vil skape utrygghet

Torsdag ble 40-åringen funnet skyldig i forsettlig drap av juryen i Agder lagmannsrett. Fredag kom dommen på ti års fengsel.

Les også:

— Vi har pågrepet ham fordi vi mener det vil skape utrygghet i befolkningen dersom han ikke sitter fengslet. Bakgrunnen er at det nå foreligger en dom etter straffelovens paragraf 233, sier politiadvokat Morten Bolager Formo til Fædrelandsvennen.

— Han har vært domfelt for drap i perioden han har vært på frifot også. Hva har endret seg?

— Vi fengsler ham ut fra dagens situasjon. Det har sammenheng med oppmerksomheten rundt saken den siste tiden og sakens alvorlige karakter, sier Formo.

Mener medieomtale skaper frykt

Under ankeforhandlingene ble det kjent at flere av jurymedlemmene uttrykk for at de fryktet den tiltalte og var bekymret for manglende sikkerhetstiltak i retten. Dette ble også omtalt av Fædrelandsvennen, noe politiet mener taler for at 40-åringen bør fengsles for ikke å støte allmennhetens rettsfølelse.

— Medieomtalen bidrar til at befolkningen kan føle frykt dersom han ikke blir fengslet, sier Bolager Formo.

Etter fengslingsmøtet ble 40-åringen kjørt til Arendal fengsel av politiet. Hvorvidt retten etterkommer politiets anmodning om å fengsle 40-åringen blir klart senere fredag.