Søket etter båten som meldte mayday over nødradioen onsdag ettermiddag ble avsluttet klokken 18.50, og vil ikke bli gjenopptatt i morgen.

— Vi har brukt nok ressurser i søket, og kan ikke se at vi har mer å gå på. Vi har søkt i ganske store områder sør for Lillesand og hele veien opp til Arendal, men ingen har sett noe, sier Bjørn Magnussen, vakthavende redningsleder i Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS).

Mottok mayday

Ved 15-tiden onsdag ettermiddag overhørte mannskapet på en av Røde Kors' båter en tydelig mayday-melding over sambandet.

— Akkurat nå er vi ikke helt sikre på hva vi leter etter, men vi søker både utaskjærs og i blindleia fra nordsiden av Tromøya i Arendal til nordsiden av Skottevik i Lillesand, sa Jan Lillebø, redningsleder i Hovedredningssentralen til Fædrelandsvennen tidligere onsdag kveld.

Språkvansker

Meldingen ble lest av en engelsktalende person, og språkvansker har gjort det utfordrende for letemannskapene å stedfeste nødmeldingen.

Det var Røde Kors-båten i Grimstad som tok imot nødmeldingen som kom over nødkanal 16. Mannskapet på Røde Kors-båten hadde en kort dialog med mannskapet på den savnede båten, som opplyste at de hadde fått motorhavari. Røde Kors fikk også kort kontakt med båten på en annen kanal, men siden har det vært stille.

— Det hørtes ut som om vedkommende sa Burholmen eller Burøy, men siden det var noe utydelig har vi nå tatt utgangspunkt i alle navn som kan likne dette i området, sier Jan Lillebø, redningsleder i HRS.

Luftambulansen i Arendal har sammen med to Røde Kors-båter, tre båter fra Forsvaret og redningsskøyta Inge Stensland deltatt i søket, som endte resultatløst. Andre båter i området ble også gjort oppmerksomme på den savnede båten gjennom kystradioen Tjøme Radio.

Hovedredningssentralen har satt i gang søk i havet utenfor Lillesand og Grimstad etter mayday-melding. Foto: Erik Kartbråten, Røde Kors

Krevende forhold

Røde Kors i Lillesand og Grimstad stilte med sine to båter og totalt fem mann.

— Vi gjør nå et grovsøk og prøver å få oversikt over et stort område på raskest mulig måte. Vi leter på aktuelle plasser som kan passe med området som er meldt inn, men det blir litt som å lete etter nåla i høystakken når vi ikke har fått inn mer info etter mayday-meldingen, sa lokallagsleder i Lillesand, Eirik Kartbråten, til Fædrelandsvennen onsdag kveld.

Han fortalte da om til dels krevende leteforhold på sjøen.

— Det er godt med vind og en del sjø, som i kombinasjon med en del skyer gir til dels krevende sjøforhold, sier Kartbråten.