Dette er den nye leirduebanen på Bjortjønn. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

VENNESLA: — Jeg hadde tenkt å si ja til noe mer skyting. Nå sier vi heller nei, sa Solveig Robstad, leder i bygg og miljøutvalget torsdag.

Politikerne sier at Vennesla Jeger og Fisk kan komme tilbake når flere støydempende tiltak, samt skikkelig støymåling, er foretatt. En støyundersøkelse vil koste Vennesla Jeger og Fisk mellom 200 og 300.000 kroner.

Lyttet på til klager

Dermed ga politikerne enstemmig etter for de kraftige protestene som er kommet fra naboer på Verås og Honnemyr. Naboene mener banen skaper nærmest utålelig støyforurensing.

Dette er den nye leirduebanen på Bjortjønn. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Det var veteranene i bygg og miljøutvalget, Høyres Bernt Slettedal, Aps Bjørn Robstad og KrFs Oddvar Steinsland som talte kraftigst mot å tillate mer skyting på Bjortjønn. Frps Magne Hunsbedt og Sps Knut Føreland var i likhet med Solveig Robstad innstilt på å tillate noe mer skyting.Det var kommunens plansjef Eivind Mauland som fikk samtlige politikere til å bli enige om nei. Mauland mener eksakte støymålinger trengs for å unngå vedtak som kan påklages i det uendelige.

Les også:

Reagerte på logikken

Sps Knut Føreland reagerte på logikken:

— Vi vedtar bygging av ny leirdueskytebane basert på støyberegninger og analyser. At det skal være verre å få godkjent utvidelse av skytetider enn bygging av skytebane, skjønner jeg ikke, sa han.

Han ble likevel med på å si nei.

Ville doble

— Jeg vil ikke si jeg er skuffet. Dette var forventet. Men det er bare tull å bruke flere hundre tusen kroner på støymåling. Da er det mye bedre å jobbe videre med støydemping, sier Axel Ståhl i Vennesla Jeger og Fisk.

Banen på Bjortjønn er finansiert med erstatning fra Statnett, mye dugnad og tippemidler. Banen tillates brukt to dager i uka mellom klokka 17 og 21 i månedene mai til oktober, pluss ti bevegelige dager til stevner. Totalt rundt 550 timer i året. Jeger og Fisk søkte om å få lov å skyte 20 bevegelige dager i året, samt skyte fra klokka 12 på dagen de to ukedagene. På dagtid var tanken å skape et tilbud til eldre og funksjonshemmede

Grovkalibret

Bjørn Robstad (Ap) har militær bakgrunn og reagerer kraftiig på naobers påstander om at det skytes med grovkalibret rifleammunisjon utenom skytetidene på Bjortjønn og at det er sett selvanvisere. Han mener dette både er farlig og ulovlig.

Axel Ståhl avviser totalt dette, og sier dette ikke er noe Vennesla Jeger og fisk kjenner til. Han mener det er usanne påstander.