— Rådhuskvartalet har virkelig svart til forventningene. Det kostet litt, men vi er veldig stolte av bygget, sa leder for byutviklingsstyret i Kristiansand kommune, Grete Kvelland Skaara, til lett humring fra salen.

Gigantprosjektet, som torsdag formiddag vant Sørlandets Eiendomspris under Eiendomskonferansen på Hotel Ernst, måtte nemlig tåle 70 millioner i overskridelse, hvorav kommunen måtte betale 40. ## Konkurrerte med Kjøita 37

Kommunens administrasjonssenter var sammen med bolig- og næringsprosjektet Kjøita 37 nominert til prisen, som altså førstnevnte til slutt stakk av med.

En fornøyd Grete Kvelland Skaara (til høyre), leder for byutviklingsstyret i Kristiansand kommune, mottok torsdag formiddag Sørlandets Eiendomspris på vegne av Rådhuskvartalet. Prisutdeler og leder for Næringsforeningen i Kristiansand, Anita Dietrichson, til venstre. Foto: Richard Nodeland

— Prosjektet er et godt eksempel på at man kan møte dagens og morgendagens behov uten å måtte bryte med fortida, sa medlem av juryen, Anita Dietrichson, da hun delte ut prisen.

Delt ut for sjette gang

Sørlandets Eiendomspris ble torsdag delt ut for sjette gang. Aquarama vant prisen i fjor, ellers har Verftet i Ny-Hellesund, Kilden, Kraftsenteret og Tangen videregående skole mottatt prisen før.

Formålet med prisen er å rette søkelys på eiendomsbransjen og dennes betydning for næringsutvilkingen på Agder.

- Oppnådd noe av det vi ønsket

Grete Kvelland Skaara (til venstre) takker for Sørlandets Eiendomspris med prisutdeler Anita Dietrichson som tilhører. Foto: Richard Nodeland

— Rådhuskvartalet har blitt bra for de ansatte, men også byens befolkning. Når man står i øvre etasjer og ser ned på foajeen, ser man et yrende liv av både fastboende og turister, sa Kvelland Skaara, som mente politikerne dermed hadde oppnådd noe av det de ønsket.

Renovering diskutert i 30 år

Renovering av Rådhuskvartalet ble diskutert allerede i 1985, men det var først i 2007 da Arbeidstilsynet sa at nok var nok at det ble fart på sakene.

Det sto mellom et rimeligere nybygg i Kvadraturens randsone, eller en kostbar ombygging på Torvet. Konklusjonen ble at i renessansebyen skal den kommunale myndighet ligge i byens hjerte, i likhet med den geistlige og dømmende makt.