VENNESLA: — Dette er dritbra! Herlig. Deilig. Moro. Flott. Fantastisk.

Under vann et sted er Vidar Ree. Han tok bomba for å markere at Vennesla har fått ny svømmehall. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Lovordene haglet til journalisten som angret på at shortsen lå i en skuff hjemme.— Det er kjempeflott. Jeg skal trene kjempemye, sa 11 år gamle Angelica Helen Tønnessen, som sammen med rundt 30 andre storkoste seg.

Ventet i 30 år

— Vi har ventet i snart 30 år på dette. Det er fantastisk å være ved målet, sier styreleder Kjell Richard Renstrøm til Fædrelandsvennen.

Første vedtak med krav om ny svømmehall gjorde svømmeklubben i 1990, for 26 år siden.

Les også:

Venneslas nye svømmehall inviterte svømmeklubben til testbading fredag. Oliver Ree feiret anlegget med denne manøveren fra sviktbrettet. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Svømmeklubben har ligget litt i dvale mens bygging av ny svømmehall pågikk. Klubben har 70 medlemmer. Det regner Renstrøm med vil øke en del når den nye hallen åpner for alle i august.Svømmehallen skulle koste 130,5 millioner, inkludert alt. Den vil komme på mellom 136 og 144 et sted, ifølge de siste sprekk-vurderingene til politikerne.

— Men i dag er jeg bare stolt. Moro å se barna kose seg, sa prosjektleder Leif Sakariassen, som har fått mye skryt for måten han har ledet byggeprosessen.

Tok bomba

Prosjektleder Leif Sakariassen har jobbet mye det siste året. Nå er han stolt over resultatet. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Pappa Vidar Ree feiret like godt testbadingen med ei skikkelig bombe fra tremeteren i stupetårnet, som både er

Kjell Richard Renstrøm i svømmeklubben tror på stor tilstrømning til svømmeklubben på grunn av den nye hallen. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

berømt for at det er laget i spesialpusset betong og fordi kommunens konsulenter «glemte» å ta med trappene til stupebrettene med i kostnadsberegningene.— Det er jo en ny tid for Vennesla. Det blir før og etter den nye svømmehallen kom, sa Ree da han kom opp fra bunnen. Det er 3 meter og 95 centimeter dypt under stupebrettene.

Fra dårlig til moderne

Fra 1960-tallet til i fjor var et 12,5 meters basseng hele svømmetilbudet til venndølene. Nå har de et 25-metersbasseng, stupeanlegg, varmtvannsbasseng, boblebad, barnebasseng pluss kafé å boltre seg på.

Offisiell åpning blir 16. august. Hvem som da tar bomba, er uvisst.

Les også:

Les også:

Les også: