Erik Lunde under KrF sin landskonferanse på Gardermoen i fjor. Erik Lunde under KrF sin landskonferanse på Gardermoen i fjor. Foto: Fredrik Hagen

KrF-topp blir ny sjef i Strømmestiftelsen

Sentralstyremedlem i KrF, Erik Lunde, er ansatt som ny generalsekretær i Strømmestiftelsen.

KRISTIANSAND: Styret i Strømmestiftelsen har ansatt Lunde, som starter i jobben 1. august.

Det opplyser bistandsorganisasjonen i en pressemelding fredag.

41-åringen er opprinnelig fra Risør, og har hatt flere verv i KrF. Han var aktiv i Oslo bystyre fram til valget i 2019, og bor nå i Kristiansand.

Lunde, som er utdannet teolog, sitter i sentralstyret til KrF, og har også vært statssekretær under Kjell Ingolf Ropstad i Barne- og familiedepartementet.

Lunde har sittet i Strømmestiftelsens styre siden 2020, og tar over etter Kristine Storesletten Sødal, som har ledet arbeidet siden 2017.

– Jeg er ydmyk og takknemlig for å ha blitt betrodd denne viktige oppgaven, og går til jobben med et stort engasjement for Strømmestiftelsens verdier og oppdrag, sier den nye generalsekretæren i pressemeldingen.

Han legger blant annet til at han se fram til å jobbe med medarbeidere i Kristiansand, Asia, Øst- og Vest-Afrika for «å bekjempe fattigdom og styrke og videreutvikle Strømmestiftelsen videre som en anerkjent bistandsorganisasjon».

Strømmestiftelsen har virksomhet i 11 av verdens fattigste land, og hadde i 2020 et budsjett på 221 millioner kroner. Midlene kom fra private givere, næringsliv, organisasjoner og offentlige myndigheter, opplyser stiftelsen.

Erik Lunde fotografert med politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, under KrF sin landskonferanse på Gardermoen i fjor. Foto: Fredrik Hagen