Kystvakt Nornen i sørlandsskjærgården ved en tidligere anledning. Søndag kveld har den lagt til kai i Grimstad. Kystvakt Nornen i sørlandsskjærgården ved en tidligere anledning. Søndag kveld har den lagt til kai i Grimstad. Foto: Jacob J. Buchard (arkiv)

Har gjort nye beslag av teiner

Fredag kveld tok Kystvakten opp rundt 20 teiner med navn på. Søndag kom skipet til kai med beslag av en stor mengde umerkede krepsetegner.

GRIMSTAD: Påtaleansvarlig for miljøkrim i Agder politidistrikt, politiadvokat Ole Martin Paulsen, bekreftet fredagens beslag overfor Agderposten:

– Det ble funnet om lag 20 teiner fredag. Jeg ønsker ikke nå å si noe om innholdet, sa han.

Ifølge Agderposten hadde kystvaktskipet ved 18-tiden søndag lagt til kai med et større antall teiner om bord. Grimstad Adressetidende opplyser at det var snakk om nær 80 teiner, de fleste av dem tilsynelatende krepseteiner.

Disse var ikke merket med navn.

– Så hvem disse tilhører, vet vi ikke, sier politiadvokat Paulsen til Agderposten.

Fædrelandsvennen har den siste uka skrevet flere saker om beslag gjort av teiner tilhørende en hummerfisker fra Grimstad. Det er uvisst om helgas beslag kan knyttes til vedkommende.

Onsdag i forrige uke aksjonerte politiet og kystvakta i skjærgården utenfor Grimstad for å avdekke ulovlig hummerfiske. Det ble gjort beslag av rundt 300 hummer som politiet mener kan være fisket ulovlig. Hele beslaget knyttes til en yrkesfisker som nå er siktet i saken. Senere skal det ha blitt gjort ytterligere beslag.

Torsdag skrev Fædrelandsvennen at politiet mistenker at alle de 300 hummerne er ulovlig fisket. Det avviste fiskeren.

– Han har forklart at alt er lovlig fisket, sa forsvarer Ove Andersen til Fædrelandsvennen fredag.