KRISTIANSAND: — Dette er helt normalt. Vi opplever det hver gang det kommer en ny skolereform. Vedtaket om å innføre reformen kom for omkring ett år siden. Deretter skal læreverket skrives og bøkene skal trykkes. Det tar tid, sier bokhandler Gjertrud Birting hos Birting Libris i Kristiansand.

I år skal alle elever på første året i videregående skole utstyres med helt nye bøker i forbindelse med reformen Kunnskapsløftet.

Årsaken til forsinkelsene er en kominasjon av at trykkeriene ikke klarer å produsere nok bøker samtidig som skolene ikke er flinke nok til å opplyse om antall elever. Ifølge Birting kan enkelte bokleveranser drøye helt til i begynnelsen av septemer.

Elevene ved Hovden videregående skule er blant dem som fortsatt mangler skolebøker. Avdelingsleder Lars Erik Domaas håper bøkene skal være på plass innen rimelig tid.

— Etter planen skal vi få et parti bøker på torsdag og fredag. Vi er en skole på tilsammen 200 elever. Problemet er nok større dersom man har en skole med 800 elever, sier Domaas.

Fvn.no har vært i kontakt med både Kvadraturen skolesenter, Gimle videregående skole og Kristiansand katedralskole. Skolene har ennå ikke klart å få oversikt over hvor mange elever som mangler bøker.