ARENDAL: — Vi forventer at disse såkalte vitnene gjør seg litt synlige og står frem. Ellers blir det vanskelig, sier spesialetterforsker Jan Henning Andersen ved Spesialenheten for politisaker region sør til fvn.no.

Tirsdag i forrige uke skrev Agderposten at en polititjenestemann ved Arendal politistasjon ved flere anledninger skal ha kjøpt doping til eget bruk. Polititjenestemannen skal også ha unnlatt å rapportere om flere dopingbeslag.

Fvn.no skrev tirsdag at politimester Bjørn Hareide i Agder politidistrikt umiddelbart ba Spesialenheten for politisaker om å etterforske saken. Men etterforskningen kan nå bli avsluttet dersom ikke vitnene som Agderposten har sitert i saken, står frem. Vitnene skal være i dopingmiljøet i Aust-Agder.

- Sier du at dersom vitnene ikke står frem, kommer dere ikke til å etterforske saken videre?

— Det kan gå mot det. Spesialenheten avventer etterforskningstiltak i påvente av at vitner står frem for Spesialenheten, sier Andersen, som likevel understreker at det ikke er han som avgjør om etterforskningen skal fortsette eller ikke.

Etterforskeren er klar på at personene i dopingmiljøet trygt kan stå frem.

— Disse vil stå frem som vitner – ikke som mistenkte i noen sak. Vitnene må huske at Spesialenheten er et uavhengig organ som etterforsker mulige lovbrudd gjort av tjenestemenn i politi og påtalemyndighet.

I tillegg sier Andersen at han forventer å høre fra Agderposten-journalisten som skrev saken.

— Det forventes tilbakemelding fra journalisten i Agderposten hvorvidt journalistens kilder ønsker å stå frem som vitner med sine historier. Det blir feil dersom en anonymt kan fremsette ikke-dokumenterbare opplysninger mot en person, som lett vil kunne bli ”hengt ut i lokalmiljøet”, og som vedkommende vanskelig kan forsvare seg mot, sier Jan Henning Andersen.