SONGDALEN: — Jeg er kjempeenig med Frp i eldrepolitikken. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke eldre mennesker skal få lov til å velge, sier Bjørg Bjørsvik, kjent som forkjemperen for flere sykehjemsplasser og gode forhold for eldre. I åtte år har hun sittet for Venstre i kommunestyret i Søgne. Rett før sommeren meldte hun overgang til Frp, og står som nummer 19 på valglista.

I går dro hun til Brennåsen i Songdalen for å treffe partileder Siv Jensen.

Skrøt

Der tok Jensen luven av kritikken mot Frp som useriøst overbudsparti ved å fortelle om tilstandene i de 13 kommunene der Frp har ordføreren.

— De har de laveste gebyrene på vann, renovasjon og feier. De bruker enormt mye mer penger på skole og eldreomsorg, Frp-kommunene har nesten 100 prosent enerom på sykehjemmene, og vi har lavest grad av byråkrati. Vi holder ord, og snur kommuneøkonomien til noe positivt uten å tømme lommeboken til folk, sa Siv Jensen.

Eldreomsorg er en av de viktigste sakene for Frp i årets valgkamp.

— Det er ikke verdig behandling av våre eldre slik vi ser mye av omkring i Norge i dag. I 30 år har de andre stått fast på denne måten å styre omsorgen på. Det er på tide at vi som står for en annen kurs overtar. Vi vil lovfeste rett til sykehjemsplass, sa Jensen. Dette likte Bjørg Bjørsvik, som har sin mor på sykehjem i Kristiansand.

— Hvorfor skal min mor få lov til å velge hvem som skal stelle håret og bena hennes, men ikke hvem som skal hjelpe henne å dusje? Dusj er viktigere enn håret, sier Bjørsvik.

Hun mener det er lettere å bli hørt i kommunestyret i Søgne hvis hun tilhører Frp.

— De er et større parti og har fem representanter fra før, sier hun.

Norsk

Bjørsvik gir også Frp rett i påstanden om at alle innvandrere må lære seg norsk.

— Jeg har sett for mange barn i Søgne som ikke kan ett ord norsk når de begynner på skolen. Det er ikke rart barn til våre nye landsmenn faller ut, sier Bjørsvik.

I Songdalen skal hennes partifelle Arild Birkenes gjøre sin kommune til Kristiansands Bærum, med plass også til vanlige folk. Birkenes stiller som ordførerkandidat både til Songdalen og til fylkeskommunen. Songdalen har direkte ordførervalg, i likhet med Kvinesdal, som Siv Jensen også besøkte i går.

— Jeg besøker kommuner der Frp står sterkt, forklarer hun.

Det betyr med andre ord at Frp har stor sannsynlighet til å gjøre Songdalen til sitt nye utstillingsvindu for Frp-politikk.

— Vi skal bli en ja-kommune, lover Birkenes.