KRISTIANSAND: — Vi går nå ut med bilder av ei jakke som vi mener er tilsvarende som gjerningsmannen kan ha brukt, sier etterforskningsleder Leif Vagle til fvn.no.

Jakken er ifølge politiet en tynn ytterjakke med en grønnaktig underdel og en mørkere, nesten svart overdel.

Vagle presiserer at jakken ikke er et beslag som er blitt gjort i saken, men at den er tilsvarende den ransmannen hadde på seg under ranet av Handelsbanken tidligere denne uken.

Mangler spor Etter at siktelsen frafalt mot 21 år gamle Eihem Omar står politiet mer eller mindre på bar bakke i ranssaken, og ber nå om publikums hjelp.

Mener flere kan ha sett raneren - Det er så mange som var rundt i det området hvor ranet ble begått, at vi mener at folk kan ha sett noe. Vi ber nå dem om å ta kontakt med politiet, oppfordrer Vagle.

Handelsbanken som ligger i Henrik Wergelandsgate er en travel handlegate og raneren slo til klokken 11.20 tirsdag formiddag.

Vagle presiserer at selv det som synes som små bagateller kan føre til et gjennombrudd i saken.

I tillegg ønsker politiet tips om våpenet som raneren brukte til å true til seg et større pengebeløp fra de bankansatte.

Truet til seg et større pengebeløp - Jeg kan si at det er bortatt et større pengebeløp i ulike valører, sier Vagle som ikke vil gå ut med den nøyaktige summen.

Etterforskningslederen vil heller ikke spekulere i hva slags våpen som ble benyttet i forbindelse med ranet, men sier at politiet ikke har noen grunn til å tro at det ikke er ekte.

— Det kan se ut som at det er et skarpt våpen, sier Vagle.

Ran som involverer våpenbruk blir av politiet betegnet som særdeles grovt.

— Vi kommer til å komme tilbake med mer konkrete opplysninger om det aktuelle våpenet, det kan jeg love, men vi vil bruke våpenekspertise for å verifisere våpentypen først.

Se video av ranet her

Se bildeserie fra ranet her

Signalement av gjerningsmannen:

**- Sannsynligvis i 20 årene

  • Høyde ca. 170 - 180 cm

— Tynn, slank kroppsbyggning

  • Kristiansands dialekt

  • Iført tynn ytterjakke/regnjakke - lysebrun/beige underdel/mørkebrun overdel

  • Lys litt slitt dongeri bukse

  • Brune sko

  • Kan være av utenlandsk opprinnelse relativt lys i huden

  • Mørk hårfarge

  • Raneren var maskert under ranet og var iført munnbind/tørkle eller maske - skibriller eller pilotbriller**