MANDAL: — I mine øyne var denne bikkja unik. Det er vondt å si om jeg noen gang får en slik hund igjen. Hun hadde et helt fantastisk gemytt, forteller Skogen.

Elghunden var lånt ut til et annet jaktlag da hun ble skutt.

— Kort sagt ble bikkja skutt da hun sto ved elgen. Elgen var død, og hun hadde gjort sin jobb for dagen. Så ble hun skutt, forteller Skogen.

Han var ikke selv med da hunden ble skutt, men har fått forklart hendelsen slik av jaktlaget. Han har også snakket med jegeren som avfyrte skuddet mot bikkja. Skogen har nå politianmeldt jegeren som skjøt.

— Det mest graverende er at jegeren har skutt uten å vite hva han skjøt på. Sikkerheten skal alltid komme i første rekke når du bruker våpen. Du skal alltid vite hva du sikter og skyter på, sier Skogen.

Elghunden Zenta var fire år, og Skogen har lagt ned utallige timer i tispa. Bare i år hadde hun bidratt til at 22 elger ble jegernes bytte.

— Hun var godkjent ettersøkningshund, og vi tok jobber for flere jaktlag og for viltnemnda i kommunen. Vi var også invitert til Finland, og jeg hadde planer om å få valper på henne. Hun hadde også rabiesvaksine, forteller Skogen.

En elghundvalp koster mellom 8000 og 10.000 kroner. En premiehund som Zenta er verdt mye mer. Etter det Fædrelandsvennen erfarer, kan tispa være verdt opp mot 100.000 kroner. Men eieren er ikke først og fremst opptatt av penger.

Fædrelandsvennen forsøkte å komme i kontakt med jegeren som skjøt tispa, men han tok ikke telefonen.