KRISTIANSAND: 28-åringen soner i dag som en av Norges farligste fanger ved Ila fengsel-, forvaring— og sikringsanstalt. Nå har fengselet vurdert han skikket for prøveløslatelse, ifølge VG.

Sex- og voldsforbryteren har ti måneder igjen av straffen sin, og denne tiden skal ha tilbringe i Kristiansand. Han flytter inn i en spesialbolig med vakthold døgnet rundt.

Kriminalomsorgen skriver i sine vurderinger at de anser dette for den beste overgangen til et liv i frihet for mannen. Slik mener de sjansen for at han igjen begår straffbare handlinger minskes.

Dømt for sexterror

Helse- og sosialdirektør Lars Dahlen i Kristiansand kommune er orientert om prøveløslatelsen.

— Jeg er kjent med planene og at det jobber fra flere hold med et opplegg, men kan ikke gi noen detaljer omkring saken, sier Dahlen til VG.

28-åringen flyttet sist til Kristiansand i 2004, etter å ha blitt prøveløslatt fra i alt syv års forvaring og fengsel for vold og voldtekt av barn. Denne gangen falt han rett tilbake til gamle synder. Etter fire måneder på frifot ble han tatt, og Agder lagmannsrett dømte han til fire års forvaring for sexterror mot 12 jenter og kvinner via internett og sms.

- Like farlig som før

I forkant av at Kriminalomsorgen på nytt vil prøveløslate «Kannibalen», er han vurdert av tre psykologer. De har slått fast at mannen er like farlig som før.

Mannen ble døpt «Kannibalen» fordi han brukte dette som kallenavn på internett - direkte inspirert av figuren «Hannibal The Cannibal» i suksessfilmen «Nattsvermeren».

Han skal via internett ha truet med å voldta, drepe og spise flere kvinner. Han tilbød dem også penger for å partere, grille og spise dem etter de var naturlig døde eller drept av han.

Retten la til grunn at han ble seksuelt opphisset av dette. Politiet beslagla bilder og filmer av nakne kvinner som ble spiddet, drept og sexmisbrukt.

— Det var spøk og spill fra min side, sa mannen i et intervju med VG og i to rettsinstanser.

Får PC

Nå kan mannen snart være ute i samfunnet igjen. Førstestatsadvokat Erik Erland Holmen i Agder sier til VG at påtalespørsmålet vil bli avgjort kommende uke.

«Kannibalen» vil få PC i sin nye bolig i Kristiansand, men det er ikke bestemt om han får begrenset, kontrollert eller ingen internettilgang.