KVINESDAL: Gutten, som er fra Klepp i Rogaland, var på leirskole på Knaben da han torsdag ettermiddag var uheldig i løssnøen.

— Han kom ut i løssnøen og slo kollbøtte, men han brukte hjelm, sier styrer ved Knaben ski- og aktivitetssenter, Tone Røyseland.

Siden nærmeste ambulanse befant seg et stykke unna, ble et Sea King-helikopter sendt fra Hovedredningssentralen på Sola. Helikopteret hadde med lege, og brukte ifølge vitner god tid på stedet før det lettet med kurs for Stavanger universitetssjukehus.

Akuttmottaket ved sykehuset opplyser til fvn.no torsdag ettermiddag at gutten pådro seg lettere skader i ulykken, og at han ikke behøver å operere. Ifølge rektor ved leirskolen på Knaben, Jan Rob, skal gutten ha knekt to ribben.

14-åringen var ved bevissthet da Sea King-helikopteret kom til stedet. Trolig kan han prise seg lykkelig for at hjelmen var på.

— Vi har totalpåbud med hjelm på leirskolen, påpeker Rob.

Gutten var sammen med klassen sin fra Bore ungdomsskole på leirskole på Knaben. De andre elevene skal ifølge Rob ha tatt hendelsen greitt, og blir på leirskolen til planlagt hjemreise fredag.