BIRKELAND/LILLESAND: Like etter klokken 22 søndag kveld, ble en kvinnelig ansatt ved en storkiosk i Lillesand oppringt av vennene sine. Årsaken var at de stusset på at bilen hennes ble brukt til grisekjøring på Strøket i Birkeland. I bilen satt to unge gutter de ikke kjente igjen. Kvinnen ble svært overrasket ettersom hun trodde bilen stod parkert utenfor jobb.

Fulgte etter

Kvinnen varslet politiet, og meldte fra om at bilen var stjålet.

Samtidig valgte de snarrådige vennene å følge etter bilen til venninnen. Bilen stoppet ved videokiosken på Birkeland, hvor vennene gikk bort til de to guttene som satt i bilen. Her konfronterte kompisene de to med hvorfor de satt i bilen, hvorpå guttene svarte at de hadde lånt kjøretøyet. Men guttene innså fort at løpet var kjørt, og leverte fra seg nøkkel til bilen. Deretter stakk de av.

Men vennene nøyde seg ikke med dette, og fulgte etter de to på nytt. Samtidig ble en politiansatt på Birkeland kontaktet.

Pågrepet

Etter kort tid kunne den lokale politimannen opplyse operasjonssentralen i Agder politidistrikt, at de to guttene var pågrepet, og at politiet kunne komme å hente tyvene.

De to skurkene er begge 19 år og fra Lillesand.

Sendt søndag kveld var de på vei til arresten i Kristiansand, og vil bli avhørt mandag morgen.

— Når kvinnen kommer hjem fra jobb, vil hun få igjen bilen sin. Forhåpentligvis i samme stand, sier operasjonsleder Frank Solås til fvn.no.