Mysen-russen ble bedt om å ikke ha skolenavnet på russedressene, etter rykter om uoffisielle knuteregler der voldtekt av Østfold-russ blir premiert. En russejente (18) fra Moss skal ha blitt voldtatt av to russ ved Fredriksten festning i Halden natt til 1. mai. Saken etterforskes nå av politiet.

– Vi har fått opplyst at man kan få en russeknute for å voldta eller banke opp medruss. I dette tilfelle gjaldt det å ta «Mosseruss», sier kriminalsjef Ole Hermansen til VG.

Nå har store deler av Mysen-russen valgt å droppe skolenavn på russedressen.

– Jeg vil understreke at vi ikke er en gjeng med reddharer eller at vi nødvendigvis tror på ryktene, men vi valgte å ta våre forholdsregler. Det er ingen tvil om at slike rykter går, sier russeformann Anders Sølve Strand ved Mysen videregående skole til VG.

– Det har vært det samme kjøret om disse knutereglene i flere år nå, men det har aldri vært noe annet enn rykter. Ingen russestyrer har så vidt vi har kjennskap til noensinne vedtatt knuteregler som dette, understreker Mie Skard, daglig leder for russens organisasjonskomité, som blant annet arrangerer Tryvann-treffene i Oslo.