KRISTIANSAND: Politiet ble i kveld oppringt av en person som meldte fra om en stor ansamling av feststemte ungdommer utenfor Samsen kulturhus.

— Det ble meldt om en del skrik og skrål fra en gruppe russ. Vi sendte en patrulje innom for å kikke, men da var de fleste forsvunnet fra stedet, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt.

Avgangskullet ved de videregående skolene i Kristiansand har denne uken satt i gang med å velge sine respektive russestyrer. I den anledning har russen samlet seg på Odderøya for å gjennomføre valgene.

Planla hevn mot Gimle

Ifølge russepresidenten ved Kristiansand Katedralskole, Kristin Espegren, var det i kveld Gimlerussen som samlet seg på Odderøya.

— Vi er på Odderøya nå, hvor Gimlerussen skal velge sitt russestyre. Akkurat nå gjør vi oss klar for å egge dem litt, sa Espegren til fvn.no ved halv ni-tiden torsdag kveld.

Gimlerussen skal ha dukket opp med egg da Katta-russen hadde sitt russestyrevalg for en tid tilbake. Noen av Katta-russen planla derfor å gjøre litt gjengjeld i kveld, men eggekastingen uteble.

— Vi kom ikke så langt, sier Espegren.

Håper på en ordning

Skal vi tro Espegren, kommer russen også til å fortsette feiringen utendørs utover høsten.

— Vi vet at ingen kommer til å ville leie ut til oss, sier hun.

Tradisjonen tro vil det bli arrangert russekroer med jevne mellomrom frem til russetiden starter for alvor til våren. Men hvor de skal arrangeres, er foreløpig uklart.

Espegren presiserer at de ennå ikke har snakket med noen utesteder angående arrangementer.

— Vi regner med at vi skal klare å få til noe etter hvert.

Lite klager

Ifølge operasjonsleder Bård Austad har politiet ikke fått noen klager før i kveld i forbindelse med russevalgene på Odderøya.

Fvn.no fikk i løpet av kvelden tips om eggekasting i Tresse, men dette var ukjent for både russepresidenten og politiet. Like før klokken 21 fikk politiet beskjed om samlingen på Odderøya.

Ifølge politiet forlot ungdommene stedet stille og rolig rundt klokken 21.30. Gimle-russen ble i fjor anmeldt til politiet av rektoren ved skolen på grunn av elevenes terrorlister, som rektoren karakteriserte som mobbing av medelever.

Da politiet skulle oppsummere russeåret 2007, var meldingen imidertid at russen hadde vært bortimot eksemplariske.

Elever fra Vågsbygd vgs. fikk tidligere i år mye oppmerksomhet, da det kom frem at flere elever drakk seg fulle første skoledag. Selv kalte elevene det tradisjon. Etter det fvn.no kjenner til, startet mange kristiansandsruss feiringen ved å ha en våkenatt dagen før første skoledag.