ARENDAL: — Dette er det største vi har opplevd. Vi hadde håpet og trodd at vi skulle klare å vinne, og når vi klarer det her i Arendal så er det utrolig stort for oss, sier pilot Zaborowski.

Ugland Offshore Racing-båten «Jotun» hadde femte beste startspor under VM-runden i Arendal, men gikk rett i tet etter en fantastisk start. Der ble de i samtlige tolv runder, og vant med knusende 46,94 sekunder ned til toer «Spirit of Norway» med Bjørn Rune Gjelsten og Steve Curtis.

Skal vinne VM - Vi hadde som mål å kunne gå på yttersiden i starten, og passere først i den første svingen. Og det klarte vi. Planen fungerte utmerket, forklarer en tydelig fornøyd Zaborowski.

Etter to tredjeplasser hittil i årets VM, smakte det veldig godt å ta steget helt til topps på seierspallen.

— Det er det andre året vi kjører, og vi har en andreplass fra Trondheim som beste plassering. Denne seieren er et resultat av knallhard jobbing. Neste år skal vi bli verdensmestere, konstaterer duoen.

Begge skryter av den innsatsen og jobben teamets medeier Andreas Ove Ugland har lagt ned.

— Han har ventet i 20 år på å vinne i klasse 1. Andreas er utrolig. Han er alltid en god støttespiller, og kommer hele tiden med råd og tips, sier Zaborowski.

Full jubel Ugland selv satt, eller rettere sagt stod, i teamets telt ved brygga, og fulgte spent med på løpet. Da alle Uglands VIP-gjester skjønte at «Jotun» ville klare å ta hjem seieren, brøt det ut elleville jublescener blant de nesten hundre gjestene i teltet.

Alle kastet seg over hovedpersonen etter tur, og gratulerte en strålende fornøyd Ugland med seieren.

— Dette er fantastisk, helt nydelig, sier Andreas Ove Ugland til Fædrelandsvennen etter å ha fått summet seg litt.

— Jeg må bare ta av meg hatten for mannskapet, mekanikerne, og alle som har støttet opp rundt dette arrangementet. Vi ledet sist i Spania, men endte til slutt på tredjeplass. Så før dette løpet gjorde vi endringer på båten. Vi forlenget den, la på noen ekstra spoilere, og satt på helt nye propeller. Det gjorde underverker, smiler Grimstad-millionæren før han haster videre til nye gratulasjoner.

Gjelsten økte ledelsen «Spirit of Norway» sørget for at det ble norsk dobbeltseier under VM-runden i Arendal. De hadde håpet å kunne gå helt til topps, men deppet ikke nevneverdig over å ha blitt slått av «Jotun»-båten.

— Målet var å øke ledelsen i sammendraget, og vi klarte det. Men var det noe sted vi ville vinne, så var det her i Arendal. Når vi først skulle bli slått, så var det godt at det var Ugland-båten. De har ventet på dette i mange år, sier Bjørn Rune Gjelsten.

PS! «Jotun» gikk opp på tredjeplass i VM-sammendraget etter seieren i går. «Spirit of Norway» topper fortsatt, 17 poeng foran Qatar 96, som endte på fjerde i Arendal.