SØGNE: — Mannen var på vei hjemover langs Hølleveien da han møtte to personer. De beskjøt ham uten videre varsel, etter det vi kjenner til. Mannen ble skutt midt mellom øynene, i nesa og inn i øregangen, sier Terje Pedersen, lensmann i Søgne og Songdalen.

Gjerningsmennene skjøt den 44 år gamle mannen med en luftpistol på kloss hold.

— Vi har ikke avhørt ham ennå. Han er på sykehuset og har ikke vært i stand til å møte oss. Vi skal avhøre ham mandag. Han ble operert lørdag kveld for prosjektilet som var gått inn i øregangen. Det lå og presset mot kjevebeinet, sier Pedersen. Politiet visste i går kveld ikke hvem gjerningsmennene er, men ifølge foreløpige opplysninger kan to gutter i alderen 16-20 år trolig knyttes til saken.

Ingen mistenkte

— Vi har foreløpig ingen mistenkte, to-tre vitner er avhørt, uten at vi har kommet nærmere noen konkrete personer. Vi skal avhøre flere i dag. Dette er navn som har dukket opp under etterforskningen, sier Pedersen.

Han ser svært alvorlig på hendelsen.

— Dette er en oppførsel som er veldig alvorlig, og som virker fullstendig tankeløs. Jeg håper vi finner ut hva slags tilstand gjerningsmennene var i og hva som kan ha motivert dem til dette, forteller Pedersen. Politiet gikk lørdag formiddag fra dør til dør blant naboene for å undersøke om noen hadde sett eller hørt noe.

— Skytingen skjedde like ved avkjørselen til Linnegrøvan industriområde, ikke langt fra Tangvall, sier Pedersen.

Ikke hørt noe

Fædrelandsvennen snakket med Atle Danielsen, en av de nærmeste naboene til åstedet, men han hadde ikke hørt noe til episoden.

— Jeg satt og så på tv rundt midnatt og hadde høy lyd på. Man skulle jo tro at man skulle høre dette, men det gjorde jeg ikke, sier Danielsen.

Da Fædrelandsvennen var på stedet lørdag formiddag, var blodsporene synlige i snøen. Flere bloddrypp viser hvordan mannen har tatt seg fra sykkelstien og ut på veien.

— Å bli skutt av luftpistol er farlig fordi han ble skutt på kloss hold. Ansiktet har utsatte punkter som ikke tåler så mye. Det er et hell at han ikke ble truffet i øynene, forklarer Pedersen.

Sikrer spor

I tillegg til rundspørring i nabolaget, sikret politiet lørdag videoer fra overvåkningskameraer i området. Flere vitner ble avhørt i helgen.

— Var guttene til fots?

— Det vet vi ikke ennå, sier Pedersen.

Etter at mannen ble beskutt kom han i kontakt med andre personer som ringte ambulanse.

Politiet er svært interessert i tips i saken.

— Vi har fått inn tips fra forskjellige miljøer og arbeider nå for å se om det er noe hold i dem, eller om det bare er løse rykter. Dette er såpass lokalt at vi håper å få informasjon i lokalmiljøet. Vi vil bruke store ressurser på å komme til bunns i denne saken, sier han.

FAKTA

En 44 år gammel mann fra Søgne ble rundt midnatt natt til fredag skutt i ansiktet da han gikk langs Hølleveien i Søgne.

Mannen ble truffet av flere skudd fra en luftpistol, og to gutter i 16-20 års alderen ble sett på stedet.

Politiet hadde i går ikke fått tak i gjerningsmennene og er svært interessert i tips i saken.

44-åringen ble i helgen operert på SSK.