MYSEN/OSLO: Det opplyser politiadvokat Knut Inge Stavang ved Follo politidistrikt til NTB.

36 år gamle Jan Ivar Ringstad fra Eidsberg ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker med brev— og besøksforbud, siktet for forsettlig drap på Lennart Faugli.

Faugli ble skutt da han var på vei ut av Heggen og Frøland tingrett i Mysen. Han var påført håndjern og eskortert av to ubevæpnede, kvinnelige politibetjenter.

Foreløpig siktelse Politiadvokat Stavang sier til NTB at den pågrepne 31-åringen er siktet for forsettlig drap.

— Men siktelsen er foreløpig. Den kan bli endret når etterforskningen av saken er kommet lenger, sier Stavang.

Den foreløpige siktelsen har en strafferamme på 15 års fengsel.

Tause Verken Stavang eller siktedes forsvarer, advokat Thomas Randby ved advokatkontoret Elden, ville onsdag si hvor siktede holdes i forvaring eller hvor avhørene skulle gjennomføres.

— Jeg vil av hensyn til siktedes sikkerhet ikke si hvor han befinner seg, sier Stavang.

Han opplyser at et sted mellom ti og 20 vitner er avhørt, men vil av hensyn til etterforskningen ikke si om det dreier seg om vitner til selve drapshandlingen eller forhold forut for drapet.

Ønsker vitner Politiadvokaten er ikke kjent med om nye vitner har meldt seg etter den siste oppfordringen fra politiet.

Advokat Thomas Randby opplyser at hans klient overfor ham har forklart en god del om drapet og motivet for handlingen. Han vil imidlertid ikke at noe skal tilflyte mediene før han har forklart seg for politiet, sier advokaten.

— Han er langt nede og sterkt preget av dette, men jeg vurderer det slik at han vil være i stand til å klare seg gjennom avhør, sier Thomas Randby til NTB.

Han regner med at det vil bli foretatt flere avhør av klienten.