FARSUND: Elgjegeren som skjøt og drepte elghunden Zenta har fått skarp kritikk i mediene etter episoden. Før helgen ble mannen som skjøt også navngitt og voldstruet i et diskusjonforum på nett.

Trusselen ble fremsatt på nettstedet sluttstykke.com .

"Skyter deg i beina"

Natt til fredag skrev en debattant følgende innlegg, ifølge Farsunds Avis:

«Personen som skaut denne elghunden burde få sitt navn på trykk så kan samtlige få se hvilken fyr det er. hvis du leser dette NN (mannens fornavn, red. anm.) så vil jeg råde deg til en ting: Hold deg langt unna herad for hvis jeg får se deg så skyter jeg deg likegodt i beina. har hund selv å hadde det vært min hund som hadde blitt truffet så skulle jeg personlig tatt meg en tur ut til XX (mannens bosted, red. anm.) å ringt på ringeklokka. Med vennlig hilsen en ivrig jeger på sørlandet».

LES OGSÅ: — Ta fra ham geværet!

Stengte diskusjonen

  • Det er første gang jeg har opplevd noe så grovt, sier Pål Erik Jensen, en av fem debattmoderatorer på nettstedet, og mannen som stanset diskusjonen tvert da han ble gjort oppmerksom på overtrampet.

Hvem som helst kan registrere seg som bruker av nettforumet.

— Vi har 6200 medlemmer, og rundt fire hundre og førtitusen innlegg, men vi prøver så godt vi kan å følge med på debattene, sier Jensen.

— Hva tenker du selv når du ser slike utfall?

— At mye er gjort med vanlig folkeskikk. Det blir selvsagt høy temperatur til tider på nett, men det blir det jo en fredag kveld på byen noen ganger og, sier han.

Under etterforskning

Elgjegeren, som nå er fratatt alle sine våpen, har forklart at han så han et dyr som slet i pelsen på elgen, fyrte av og drepte elghunden Zenta (4). Elgjegeren har gitt uttrykk for at han ikke så hva han skjøt 15 meter unna.

Den premierte elghunden var leid inn av Omdal jaktlag, men skar over i terrenget til Elledalen jaktlag. Zenta var leid ut av Erik Skogen i Holum. I kjølvannet av hundedrapet ble jegeren politianmeldt av hundens eier.

Overfor Farsunds avis ønsker ikke miljøkoordinator i Agder politidistrikt, Steinar Sunde, å kommentere etterforskningen før alle avhør er avsluttet, men understreker at politiet tar trusselen alvorlig.

— Vi er kjent med trusselen. Det er helt forkastelig. Vi kommer selvsagt til å følge opp den saken, sier Sunde.