BIRKELAND: Volden ble utøvet mot den 16 år gamle jenta på en fest i Birkeland, som både hun og kjæresten deltok på. Vitner har forklart at 20-åringen gikk løs på henne da hun skulle en tur på toalettet. Han skal både ha slått henne i bakken, bitt henne i skulderen og i håndleddet, samt sittet oppå henne og slått med knyttet neve mens hun lå nede.

Den 16 år gamle jenta hadd ifølge journalen på legevakta betydelige hevelser i ansiktet, blåmerker og kraftige bitemerker etter hendelsen.

Husker ikke Ifølge den dømte 20-åringens forklaring, var han svært beruset på festen, og hevder han husker lite av det som skjedde. Han skal ha blitt sjalu, men husker ikke hva som skjedde utenfor huset.

Psykiske problemer 20-åringen innrømmer at han sliter med psykiske problemer og rus, og har slitt veldig med det han gjorde mot kjæresten i ettertid. Han har selv ønsket hjelp til å få bukt med sine problemer etter episoden.

Retten finner den grove volden straffeskjerpende. De velger likevel å dømme han for legemsfornærmelse og ikke legemsbeskadigelse, da handlingen ikke hadde karakter av mishandling.

Mannen er nå dømt til 30 dagers betinget fengsel og 5000 kroner i bot for overfallet på kjæresten.